27 april, 2017

Tunische steek van de week - week 7: Tunische rechte steek averecht gehaakt

Vorige week haakte ik de gedraaide gewone Tunische steek. Deze week laat ik je de Tunische rechte steek maar dan averecht gehaakt zien. Helaas is de kwaliteit van de foto's en de video niet optimaal. Het is met het weer van de laatste tijd erg lastig fotograferen en filmen!

Tunische rechte steek averecht gehaakt


De Tunische rechte steek averecht gehaakt


Het lapje dat je deze keer haakt krult aardig om en trekt naar rechts. Als je het lapje goed opspant en goed laat drogen, wordt hij weer plat en vierkant.
Met de steek van deze week krijg je een open haakwerk met gaatjes waardoor het lekker soepel is. Mij lijkt deze steek erg leuk voor een sjaal, trui of vest.
Ik haakte dit lapje met Scheepjes "Softfun 2513 Cotton Candy".
Volg onderstaande geschreven uitleg  om de steek te leren haken of kijk naar de instructievideo. Succes!


1. Begin met een basistoer.
2. Sla de eerste steek over. Haal de werkdraad vóór je werk. Steek nu de haaknaald tussen de voorste en achterste verticale lussen door helemaal naar achteren.

Werkdraad naar voren, insteken tussen de voorste en
achterste verticale lus ...


3. Sla om en haal door.

... sla om ...

... en haal door.
Doordat de werkdraad aan de voorkant van het werk is,
ontstaat onder de lussen op de haaknaald een
horizontale lus.4. Herhaal t/m de op één na laatste steek. De laatste steek haak je onder de twee lussen aan de zijkant.
5. Sluit de toer met 1 losse en door daarna een omslag te maken en deze door twee lussen tegelijk te halen tot je nog maar 1 lus op je haaknaald hebt staan.


Sluit de toer.
Afkanten


Je haakt de steken zoals in alle andere toeren. Alleen haal je de omslag niet alleen door de steek maar ook meteen door de lus op je haaknaald. Zo blijf je één lus op je haaknaald houden. Haak de laatste steek net als altijd: steek de haaknaald onder de twee lusjes aan de zijkant, sla om en haal door. Knip de draad door en haal deze door de laatste lus.

En dat was de steek van deze week. Volgende week laat ik je een combinatie zien van twee steken die we al geleerd hebben.Tot dan!
Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten