07 april, 2017

Patronen - bevers

Vandaag is het de internationale dag van de bever. Ieder jaar op 7 april wordt er stil gestaan bij het dalende aantal bevers. Niet alleen in Nederland daalt de populatie van deze diersoort, wereldwijd zijn er steeds minder bevers te vinden. De datum is overigens niet zomaar gekozen. De organisator van deze dag, Beavers: Wetlands and Wildflife, koos deze datum omdat dit de verjaardag is van Dorothy Richards, één van de belangrijkste beveronderzoeksters ooit, die ruim 50 jaar studies deed naar de bever.
Natuurlijk ben ik op zoek gegaan naar haakpatronen en ik heb zowaar een aantal leuke voor je gevonden!

Bob the Beaver

Een nijver beestje dat altijd druk aan het bouwen is. Hij heeft zelfs een veiligheidshelm op! Het patroon is in het engels en kan je hier kopen.

Mabelle the beaver

Deze schattige dame draagt haar steentje - of meer boomstammetje - aan de beverburcht ook bij. Met haar kaagtanden knaagt ze alle stukken hout op maat. Het kooppatroon is in het engels.
Bevers

Dit lijken wel de kleine neefjes van Mabelle. Ze doen hun best en slepen de dunnere takken naar de burcht waar de volwassen dieren ze verwerken. Dit engelse patroon is gratis. 
Bevermuts

Heb je geen zin om knuffels te haken? Misschien is deze muts dan iets voor de kleine mensen in je omgeving. Het patroon is gratis en in het engels.
Bevermuts met staart

En wil je nog wat meer gelijkenis met een echte bever dan haak je deze muts. Deze heeft namelijk ook nog een staart! Dit kooppatroon is ook in het engels.


2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke verzameling bevers. Goed dat de bevers wat extra aandacht krijgen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze bevers zijn super leuk gemaakt! Echt toppie!

    Lieve groetjes, Tinne♥

    BeantwoordenVerwijderen