22 april, 2017

Dierenkruk haken deel 1 - boekverslag

Soms kom je een boek tegen waar je direct helemaal enthousiast over bent. Een boek met een origineel idee dat ook nog eens heel erg leuk uitgewerkt wordt. Met mooie ontwerpen, mooie foto's en gehaakt met prachtig garen. Zo'n boek werd pasgeleden bij mij bezorgd. Ik maakte de doos open, was meteen enthousiast en begon meteen plannen te maken welke ik het eerst zou gaan haken. Zodra ik tijd heb overigens. Ik heb hem meteen in de winkel gezet, samen met deel 2 die ik je volgende week laat zien. Over welk boek ik het heb? "Dierenkruk haken deel 1" van Anja Toonen!Inhoud:
Na een kort voorwoord volgt het hoofdstuk "Algemene Tips". Hier worden alle gebruikte termen, afkortingen en symbolen uitgelegd evenals de gebruikte technieken. Daarna komen de gebruikte materialen aan bod.
In het boek wordt gebruik gemaakt van reeds met schuimrubber en stof beklede krukjes. Heb je een krukje zonder zachte zitting dan wordt er in het boek uitgelegd hoe je er zelf een lekker zachte kruk van kan maken met behulp van schuimrubber. (Tip: de in het boek gebruikte krukjes zijn vanaf week 18 verkrijgbaar bij de Haakbaak!).
Vervolgens volgt het patroon voor de hoes voor de kruk, de hoesjes voor de poten van de kruk en het basispatroon voor de kop. Ook wordt uitgelegd hoe je de kop het beste vast zet.
Na een mooie overzichtsfoto van alle krukjes komen vervolgens de patronen voor de verschillende uitvoeringen.
Nederlandstalig, 9 patronen, 93 pagina's, hardcover.
Patronen:
Alle patronen beginnen met een paginagrote foto van het eindresultaat. Op de volgende pagina vind je een lijst met alle gebruikte materialen. De patronen zelf zijn duidelijk beschreven. Ieder onderdeel begint met een gekleurde titel en ieder toernummer begint op een nieuwe regel waardoor het rustig leest en je makkelijk kan terugvinden waar je gebleven bent met haken. De geschreven patronen zijn voorzien van veel begeleidende foto's waardoor alle onderdelen makkelijk te haken en in elkaar te zetten zijn. Vooral de foto's voor het in elkaar zetten zijn erg handig. Ieder patroon wordt ook weer afgesloten met een mooie, grote foto.
Conclusie:
Wil je iets leuks haken voor de kinderkamer? Of als leuk kraamcadeautje? Of gewoon zomaar om neer te zetten in je (hobby)kamer? Dan is dit boek echt iets voor jou! Een groot voordeel is dat de hoes van de kruk af te halen is om te wassen maar je kan natuurlijk ook meerdere dieren  haken en ze regelmatig afwisselen. Zo hoef je niet negen krukjes aan te schaffen om alle dieren te haken.
Ik vind het boek echt geweldig. De struisvogel is mijn favoriet! Die ga ik zeker binnenkort haken. Maar ook de muis en het rendier vind ik helemaal super!1 opmerking: