08 april, 2017

Haak je happy - boekverslag

Ben je op zoek naar inspiratie voor de kinderkamer? Is er een kleine op komst of wil je de kamer van je kinderen een oppepper geven? En hou je daarnaast ook nog eens heel erg van haken en doe-het-zelven? Dan is het boek "Haak je happy - de kinderkamer" van Lisanne Multem hét boek voor jou! Van schattige bosdierknuffels tot dekens, kussens, opbergmanden en vloerkleden, Lisanne heeft aan alles gedacht. Iedere kamer in het boek is in een andere stijl aangekleed en laat zien hoe je de gehaakte items kunt combineren.
Inhoud:
na een mooie inhoudspagina met kleine sfeerfoto's van de kamers en een uitgebreid voorwoord volgt het hoofdstuk Tips en Technieken. Hier legt Lisanne de gebruikte steken en technieken als kleurwisselen en afwerken uit. Ook laat ze zien hoe je mooie oogjes kan borduren. Daarna volgen de hoofdstukken met de patronen.
Nederlandstalig, 22 patronen, 96 pagina's.

"Stoer in het grijs"
"Let's go green"
Patronen:
ieder hoofdstuk begint met een aantal sfeerfoto's en een inleiding over het gekozen thema van de kamer. Daarna volgen de patronen voor de verschillende items.
De patronen zijn overzichtelijk geschreven. Ieder hoofdstuk heeft zijn eigen basiskleur die je ook weer terug vindt bij de toernummers. Verder begint iedere toer en ieder onderdeel van een patroon op een nieuwe regel wat voor rust zorgt. Bij ieder patroon staat vermeld wat de uiteindelijke afmeting van het item is, de moeilijkheidsgraad, afkortingen van gebruikte steken en de benodigdheden. De patronen zijn duidelijk geschreven waardoor ook beginners er goed mee uit de voeten kunnen.

"Rustic Nature"
"Pretty Pastel"
Conclusie:
hou je van haken en het stylen van kinderkamers dan kan je met dit boek flink aan de gang! Ook als je nog niet zo veel haak ervaring hebt, zijn de patronen van Lisanne zeer goed te doen. Ze zijn redelijk eenvoudig zonder al te veel poespas en tierlantijntjes. Ideaal om ze helemaal naar je eigen smaak te pimpen!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb haar boek ook in mijn bezit. Weet je wat, ik heb er al verschillende sterreenkussens uit gehaakt. En nu aan het confettideken begonnen.
    Fijne zaterdag, groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een prachtig boek met mooie foto's. En diverse patronen zijn ook leuk om te haken zonder dat er een baby op komst is. Dit boek is een echte aanrader.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen