18 maart, 2017

Zoomigurumi 6 - boekverslag

De Zoomigurumi reeks is bij veel amigurumi-haaksters bekend én populair en dat vind ik niet zo vreemd. De mooiste patronen voor amigurumi van over de hele wereld worden in deze boeken bij elkaar gebracht en ook "Zoomigurumi 6" is hierop geen uitzondering. Joke Vermeiren is het namelijk wéér gelukt om de meest schattige amigurumi patronen te vinden en te bundelen in alweer het zesde deel van deze geweldige reeks boeken.Inhoud:
na een motiverend voorwoord volgt een hoofdstuk dat helemaal gewijd is aan alles wat je nodig hebt voor het haken van deze patronen. Verder wordt er verteld wat de verschillende leestekens in de patronen betekenen en hoe je kan zien wat de moeilijkheidsgraad van het patroon is. Vervolgens komt er een hoofdstuk dat dieper in gaat op alle gebruikte steken en technieken. Naast de uitgebreide tekst wordt alles extra verduidelijkt met duidelijke tekeningen. Daarna kan je aan de gang met de patronen. Het boek eindigt met een dankwoord.
Nederlandstalig, 15 patronen, 128 pagina's.

Patronen:
ieder patroon begint met een mooie grote foto van het beestje en een korte introductie van het karakter van het beestje. In een apart kader vind je de naam van de ontwerpster, de moeilijkheidsgraad, grootte en het gebruikte materiaal. Ieder onderdeel van het patroon begint op een nieuwe alinea en iedere toer begint op een nieuwe regel. Daarnaast heeft ieder patroon een eigen achtergrondkleur die ook doorgevoerd wordt in de tekst. Overal wordt duidelijk aangegeven wanneer je bijvoorbeeld oogjes moet bevestigen of wanneer je moet beginnen met opvullen. Ook de afwerking van het beestje wordt uitvoerig en tot in detail beschreven.

Conclusie:
iedere fan van amigurumi zou deze boekenreeks in haar kast moeten hebben staan. De patronen zijn geweldig, zitten goed in elkaar en zitten vol kleine details die de beestjes echt een eigen karakter geven. De beschrijvingen zijn helder en gedetailleerd waardoor het haken van de patronen een feestje wordt.
Heb je de eerste vijf delen al in huis? Dan mag dit boek echt niet aan je verzameling ontbreken. Heb je nog helemaal geen Zoomigurumi boeken? Dan is dit een perfect boek om je verzameling mee te beginnen!


2 opmerkingen:

  1. Ze zijn zó leuk. Ik heb ze alle zes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is echt weer een boek met gave patronen. Ik zet het boek op mijn verlanglijstje. Na de vorige vijf mag dit boek echt niet ontbreken.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen