25 maart, 2017

Christels Knuffels - boekverslag

De boekjes van Christel Krukkert zijn immens populair bij heel veel haaksters. Of ze nu amigurumi ontwerpt of autootjes of letters en cijfers, de boekjes gaan als warme broodjes over de toonbank. En dat is ook niet zo vreemd want ze heeft een heel eigen stijl die veel mensen aanspreekt. Eén van haar nieuwste boeken is "Christels Knuffels", een boekje waar grotere knuffels de hoofdrol in spelen. En het leuke is: ze hebben allemaal kleding die je aan en uit kunt trekken én onderling kan wisselen! Zo haak je een hele garderobe.
Inhoud:
na het voorwoord kom je op de inhoudspagina's waar je in één oogopslag kunt zien welke dieren je kunt haken en wat hun kledingstukken zijn. Daarna volgt het hoofdstuk tips en technieken waar alle afkortingen, gebruikte materialen en steken worden beschreven. De steken worden duidelijk uitgelegd met behulp van tekst en tekeningen. Ook worden diverse technieken uitgelegd zoals het haken in het rond, het wisselen van kleur en het netjes afwerken en opvullen van je werkstuk. Dan komt het basispatroon voor het lijf. Alle beesten hebben hetzelfde lijf waardoor het uitwisselen van de kledingstukken mogelijk is. Het past altijd! Na nog een mooie overzichtsfoto van alle beesten in hun kleding komen de patronen. Helemaal achterin het boek is nog een overzichtsfoto van alle beesten maar daar hebben ze allemaal andere kleding aan.
Nederlandstalig, 8 verschillende dieren, 79 pagina's.


Patronen:
ieder patroon begint met een mooie grote foto. Dan een korte beschrijving en een blok waar in staat vermeld wat je nodig hebt voor het patroon. Ieder onderdeel van het patroon begint op een nieuwe alinea en iedere toer begint op een nieuwe regel. Aan het eind van de toer staat hoeveel steken je moet hebben. Ook de afwerking staat duidelijk beschreven. Zoals we van Christel gewend zijn, zijn alle patronen duidelijk en overzichtelijk geschreven.


Conclusie:
hou je van het haken van dieren maar wil je eens iets anders dan de gebruikelijke amigurumi? Dan is dit boek echt iets voor jou. Of je ze nu met of zonder kleding maakt of dat je ze een complete garderobe geeft, dit boek staat garant voor heel wat uurtjes haakplezier!1 opmerking:

  1. Leuk haakboek, hé! Ik heb het ook al ontvangen. Maar nog niet de tijd gevonden om er aandachtig in te kijken.
    Fijn weekend, Sofie

    BeantwoordenVerwijderen