11 maart, 2017

Pasen Haken - boekverslag

Een boekje dat in korte tijd erg populair is geworden bij heel veel haaksters is het boekje "Pasen haken" van Anja Toonen. En dat is niet zo heel erg verwonderlijk als je ziet dat de dieren in het boekje gebaseerd zijn op de schattige figuurtjes van Beatrix Potter. Het knuffelgehalte is dan ook bijzonder hoog.
Inhoud:
het boekje begint met een korte inleiding, de gebruikte materialen en algemene tips. Daarna volgen de gebruikte technieken en worden een aantal gebruikte technieken aan de hand van tekst en foto's uitgelegd. De basissteken worden niet uitgelegd in het boek. Wel wordt er verwezen naar de website van de auteur waar deze uitleg wel te vinden is. Ook de gebruikte afkortingen worden uitgelegd en dat is wel handig want er worden af en toe afkortingen gebruikt die niet gebruikelijk zijn. Daarna volgen de verschillende patronen.
Nederlandstalig, 3 hoofdpatronen met een aantal variaties en accessoires, 63 pagina's.
Patronen:
ieder patroon begint met een grote foto van het beoogde eindresultaat. Verder vind je een lijst met gebruikte materialen. Daarna begint het werkelijke patroon.
De schrijfwijze van de auteur is iets anders dan ik gewend ben. Ze gebruikt andere afkortingen en ook de manier van opschrijven is anders waardoor ik in het begin de toeren nog een keer moest lezen om te snappen wat er staat. Maar als je daar eenmaal aan gewend bent, zijn de patronen goed leesbaar en duidelijk.
Ieder onderdeel van het patroon begint met een vetgedrukte kop. Iedere toer begint op een nieuwe regel en het toernummer is ook vetgedrukt. Aan het eind van iedere toer staat hoeveel steken je nu moet hebben. Verder wordt iedere stap uitgebreid beschreven en waar nodig voorzien van stap-voor-stap foto's. Vooral de foto's voor het in elkaar zetten zijn veelvuldig aanwezig zodat je van alle kanten goed kan zien hoe je de onderdelen aan elkaar vast moet naaien. De dieren beschikken over diverse accessoires. Zo kan je bijvoorbeeld voor de haas een jasje haken, een mandje maar ook een soort rugzak voor de eitjes en natuurlijk een verfkwast waarmee hij de eieren beschildert.
Conclusie:
ben je dol op Pasen en/of op de figuurtjes van Beatrix Potter? Dan is dit boekje echt iets voor jou. De patronen zijn super schattig en de beschrijvingen zijn zo uitgebreid dat ook beginners zich er aan kunnen wagen. Ik denk er zelfs over om zelf ook aan de slag te gaan met het patroon voor de haas. Die vind ik toch wel de allerleukste uit dit boekje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten