04 maart, 2017

Christels Paasboek - boekverslag

Nog even en dan is het Pasen. Een leuke en gezellige tijd van het jaar vol kleur, vrolijkheid en paaseieren. Bij ons staan er altijd mooie paastakken versierd met gekleurde eieren in de huiskamer en op 1e Paasdag brengt de Paashaas ons altijd een bezoekje en verstopt dan overal chocolade eieren. Mijn jongste dochter kan niet wachten tot het weer zo ver is! Ze heeft het er al weken over. Ik denk dat na haar verjaardag en Sinterklaas, Pasen haar favoriete feestdag is!
Om alvast in de juiste stemming te komen, kan je alvast beginnen met het haken van paasversieringen. Het nieuwste boekje van Christel Krukkert, "Christels Paasboek", is daar perfect voor!

Inhoud:
het boekje begint met een hoofdstuk vol tips en technieken. Alles wat je nodig hebt voor het maken van de patronen wordt hier in uitgelegd. Van de benodigde materialen tot de gebruikte steken maar ook uitleg over de goede kant van je werk, het wisselen van kleur en het netjes opvullen en afwerken van je creaties. Daarna volgen de patronen.
Nederlandstalig, 9 patronen, 63 pagina's.


Patronen:
ieder patroon begint met een mooie grote foto en een korte tekst. Daarna een blokje waarin alles vermeld staat wat je nodig hebt. Indien nodig staat er ook vermeld hoe hoog het patroontje wordt. Zoals we van Christel gewend zijn, worden de patronen helder en duidelijk uitgelegd. Alle toeren beginnen op een nieuwe regel waardoor de patronen prettig lezen en aan het eind van de toer staat vermeld hoeveel steken je gehaakt moet hebben in die toer. En uiteraard staat bij ieder patroon beschreven hoe je alles in elkaar naait.
Conclusie:
hou je van Pasen, haken en het versieren van je huis? Dan zit je met dit boekje helemaal goed! De vrolijke patronen stralen echt het paas- en lentegevoel uit en zijn naast decoratief soms ook nog eens nuttig. Denk aan het het eierdopje en het mandje van de paaskip vol paaseitjes. Hoe lang die bij ons vol blijft weet ik nog niet....Geen opmerkingen:

Een reactie posten