01 juli, 2017

Amigurumi & Monsters - boekverslag

Natuurlijk zijn al die amigurumiepatronen super schattig en lief. En uiteraard zijn ze heel leuk om te haken. Maar soms heb ik zin in iets anders. Minder schattig, minder lief. En dan pak ik dit boek er bij: "Amigurumi & monsters" van Tessa van Riet-Ernst. Een boek vol monsters, heksen en andere enge dingen die als je even verder kijkt toch eigenlijk ook wel heel erg lief blijken te zijn. Dus een beetje griezelig én een beetje schattig.
En als je nu vast begint met haken, heb je met Halloween een hele vensterbank vol schattige griezels!
Inhoud:
op de flap van de kaft staan meteen alle afkortingen van de gebruikte haaksteken vermeld. Na de inhoudsopgave volgt een korte inleiding. In het hoofdstuk "Materiaalgebruik" vind je alle informatie over de gebruikte materialen en in het hoofdstuk daarna worden alle gebruikte technieken uitgelegd en tips gedeeld zoals het maken van heksenharen, het haken van een ovaal en het haken in de voorste en achterste lus. Deze technieken worden zeer duidelijk uitgelegd door middel van tekst en foto's.
En dan komen de patronen. Na de patronen vind je een hoofdstuk waar de gebruikte steken worden uitgelegd, ook weer met veel foto's en duidelijke tekst. Ook meerderen en minderen, kleur wisselen, het dichtmaken van een ring, bevestigen van veiligheidsogen en het vastnaaien van onderdelen worden duidelijk beschreven. Het boek eindigt met een slotwoord.
Nederlands, 80 pagina's, 12 patronen.
Patronen:
ieder patroon begint met een korte inleiding en een mooie foto. Er is een aparte kolom waar alle benodigde materialen in vermeld staan, net als de gebruikte afkortingen en de moeilijkheidsgraad. Ieder patroon is opgesplitst in verschillende onderdelen die allemaal met een eigen kopje beginnen. Iedere toer begint op een nieuwe regel wat het lezen van het patroon vergemakkelijkt. Ook het aantal steken dat je aan het eind van de toer moet hebben, staat vermeld.
Er staat duidelijk aangegeven wanneer je iets moet opvullen, oogjes moet bevestigen of iets moet borduren.
Bij ieder patroon staan veel extra foto's om met name de details goed in beeld te brengen. De teksten zijn duidelijk en goed te volgen.


Conclusie:
een boek met amigurumi maar dan eens helemaal anders! Geweldige knuffels voor bijvoorbeeld jongens maar ook voor stoere meiden en eigenlijk iedereen die dol is op Halloween of die gewoon eens iets anders wilt haken dan een schattig beestje. De patronen zijn mooi, de uitleg helder en het thema verrassend. Wat wil je nog meer?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten