15 juli, 2017

Ik hou van Holland en haken - boekverslag

Vandaag een boekverslag over een wat ouder boekje van Christel Krukkert: "Ik hou van Holland en haken". Een hartstikke leuk boek met patronen over typisch Hollandse dingen zoals Sinterklaas, de Koninklijke familie, rookworst, klompen, vuurtorens, Rembrand en nog veel meer. Allemaal dingen die echt met Nederland verbonden zijn. Dus ben je een echte Hollander en hou je van haken? Lees dan vooral even verder!
Inhoud:
na de inhoudsopgave en een kort voorwoord legt Christel eerst uit welke materialen er gebruikt zijn in het boek en hoe je de basissteken haakt. Alles wordt duidelijk uitgelegd door middel van tekst en tekeningen. Daarna volgt het basispatroon voor de poppen in het boek waarna de overige patronen volgen. Het boek wordt vrolijk versierd met diverse tekeningen van typisch Hollandse dingen als tulpen, koeien, de Nederlandse vlag en haring met uitjes.
Nederlands, 64 pagina's, 15 patronen.


Patronen:
zoals we gewend zijn van Christel zijn de patronen duidelijk beschreven. Jammer is dat de toeren achter elkaar geschreven zijn waardoor het soms lastig bij te houden is waar je gebleven bent. Gelukkig staat er aan het eind van iedere toer tussen haakjes vermeld hoeveel steken je moet hebben dus daar kan je je een beetje op richten. Ieder onderdeel van de figuurtjes wordt apart beschreven. Er is geen apart stukje voor het in elkaar zetten. Dit wordt meestal aan het eind van het betreffende onderdeel al beschreven.

Conclusie:
een geweldig leuk boekje met gezellige patronen voor iedere haakster die houdt van typisch Hollandse dingen en bekende mensen. De patronen zijn weer super leuk en vol details en als ik zou moeten kiezen met welk patroon te beginnen, krijg ik het heel moeilijk. Ze zijn allemaal zo leuk! Het boekje is ideaal om mee te nemen op je buitenlandse vakantie. Zo heb je "thuis" toch een beetje bij je...


3 opmerkingen:

 1. Het zijn echt de stereotype van Nederland: leuk!
  Ik kende het boek nog niet, ben zelf ook niet heel erg van het amigirumi haken. Begin het nu wel leuk te vinden om knuffels voor mijn dochters te haken. Maar wie weet ☺😊 ga ik dit soort typjes ook eens haken 😉
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee om een oudeer haakboekje weer eens aandacht te geven. Dit is echt een boekje vol leuke patronen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verslag van een leuk boekje, Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen