18 juli, 2017

Haakpatronen - shawls en omslagdoeken

Ik vind ze prachtig om te zien en heerlijk om te haken maar dragen doe ik ze bijna nooit: omslagdoeken en shawls! Toch zie ik ze steeds meer om me heen en veel vrouwen staat het echt heel erg goed. Alleen hou ik er zelf niet zo van. Wel dus om ze te maken maar dus niet om zelf te dragen. Oplossing: haken voor iemand anders! Hieronder een paar van mijn favoriete patronen.

Majestic Skies
Een prachtig ontwerp dat bestaat uit losse vierkanten en driehoeken waar later een rand omheen wordt gehaakt. Erg mooi in één kleur of in meerdere kleuren. Gratis Engels patroon.

Secret Paths
Een mooi patroon met een interessant reliëf. Doordat het zicht regelmatig herhaalt een heerlijk patroon om te haken zonder dat je er al te veel bij na hoeft te denken. Het patroon leent zich perfect voor garens met lange kleurverlopen zoals bijvoorbeeld Durable "Colourful". Het gratis patroon is van oorsprong in het Engels maar is ook in het Nederlands vertaald.
Maestrale
Een mooi kantpatroon met bloemen. Ook weer schitterend in garen met lange kleur verlopen maar natuurlijk kan hij ook in één kleur gehaakt worden. Het gratis patroon is in het Engels. Je moet alleen wel lid zijn van Ravelry. Ben je dat nog niet? Doen! Het is gratis en er zijn ontzettend veel patronen te vinden!
Lizard
Deze sjaal is gehaakt in een baktus vorm. Dat is een heel lang uitgerekte driekhoek die daardoor makkelijk om te slaan is. Erg mooi in één kleur maar ook in meerdere tinten ziet hij er prachtig uit. Het gratis patroon is in het Nederlands.
Lost in Time
Als laatste een patroon dat op het moment enorm populair is: Lost in Time. Een prachtig patroon waar je wel je aandacht bij moet houden. Met name de toer met de bobbels is lastig! Het gratis patroon is vertaald naar het Nederlands en wordt gehaakt met Scheepjes "Catona".


2 opmerkingen: