27 mei, 2017

Knuffelkussens haken - boekverslag

Heb je kleine kinderen in je omgeving? Je eigen kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes? Of misschien de kinderen van je buren of vrienden? Dan weet ik een leuk kado voor hun volgende verjaardag! Wat dacht je van een zacht knuffelbeest dat verandert in een kussen? Gehaakt van heerlijk zacht garen in vrolijke kleurtjes? Als dat je een goed idee lijkt, is het boek "Knuffelkussens haken" van Mr. Cey echt een boek voor jou!


Inhoud:
op de eerste pagina's zie je alle knuffelkussens op een rij, een mooi overzicht! Daarna komt de inhoudsopgave, een dankwoord en een inleiding. Vervolgens wordt er uitgelegd welke materialen je allemaal nodig hebt en welke steken er gebruikt worden. Ook de afkortingen staan vermeld. Alle gebruikte steken worden daarna uitgebreid uitgelegd met behulp van tekst en begeleidende tekeningen. Daarna volgen de patronen. Wat ik erg leuk vind is dat er - naast het grote kussen - ook een uitleg is hoe je de kussens in een kleiner formaat kunt maken.
Nederlands, 80 pagina's, 9 patronen.
Patronen:
ieder patroon begint met een opsomming van de gebruikte garens en overige benodigdheden. Het patroon zelf is onderverdeeld in de diverse onderdelen van het dier. Elk onderdeel begint met de gebruikte kleur garen. Daarna volgt het daadwerkelijke patroon. Iedere toer begint op een nieuwe regel en ieder toernummer is vet- en in een aparte kleur gedrukt. Elk patroon heeft zijn eigen achtergrondkleur wat zorgt voor een kleurig boek. De patronen zijn duidelijk beschreven. Eventuele extra handelingen zoals het vastzetten van oogjes of het wisselen van kleur worden op tijd en duidelijk vermeld.
Conclusie:
het boek is een vrolijk geheel met 9 verschillende knuffelkussens. Het onderwerp is origineel en leuk uitgevoerd. Mijn favoriet is de koe maar eigenlijk zijn ze allemaal heel schattig en zullen ze veel kinderen zeer gelukkig maken!
1 opmerking:

  1. Dieren spreken tot de verbeelding en zullen zeker bij kinderen hun hart stelen!!

    BeantwoordenVerwijderen