20 mei, 2017

Kleurrijke feestversieringen haken - Margriet de Muinck

Natuurlijk vieren we ieder jaar de grote feestdagen zoals pasen en kerst maar de kunst is natuurlijk om van iedere dag een feestje te maken. Met de haakpatronen uit "Kleurrijke feestversieringen haken" van Margriet de Muinck zal dat zeker gaan lukken! Margriet haakt met alle kleuren van de regenboog en combineert haar haakwerk met kraaltjes en lintjes waardoor het plezier er helemaal afspat. Naast patronen voor pasen en kerst ontwierp ze ook leuke slingers, sleutelhangers, een tafelloper en een vrolijk cadeauzakje. Kortom: een en al gezelligheid!
Inhoud:
na de inhoudsopgave en het voorwoord volgt het hoofdstuk over de gebruikte steken en materialen. De steken worden uitgebreid uitgelegd met behulp van tekst en ondersteunende tekeningen. Naast de basissteken worden ook steken als de kreeftsteek, picotsteek, lange vaste en een speciale cluster uitgelegd. Ook het aanhechten van een nieuwe kleur en het afhechten bespreekt Margriet uitgebreid.
Vervolgens beginnen de patronen.
Nederlands, 48 pagina's, 17 patronen.

Patronen:
alle patronen zijn voorzien van veel kleurige foto's van het eindresultaat. Verder een inleidende tekst en daarna het patroon met moeilijkheidsgraad. De tekst van de patronen is helaas iets minder goed leesbaar doordat de toeren achter elkaar geschreven zijn in plaats van iedere keer op een nieuwe regel te beginnen. Ook zijn de toernummers niet vetgedrukt wat het een lichte uitdaging maakt om de patronen te lezen. De uitleg zelf is echter helder en duidelijk. Verder staan er regelmatig extra tips of variaties vermeld.
Conclusie:
ook al zijn de patronen lastig te lezen door de gekozen opmaak, ze zijn zeker meer dan de moeite van het haken waard. De vrolijke patroontjes en sprankelende kleuren zorgen vanzelf voor een blij gemoed. En hangt je eigen kerstboom straks al helemaal vol met gehaakte ballen en heb je er een paar over, dan geef je er toch gewoon een paar weg? Ik weet wel zeker dat iedereen daar heel blij mee zou zijn!
1 opmerking:

  1. Wat leuk om jou gisteren eens in leve lijve te zien en ook jouw prachtige kransen te bewonderen. Ik hoop dat je een succesvolle beurs hebt gehad en veel volgers hebt gezien en gesproken.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen