13 mei, 2017

Amigurumi babiedieren haken - boekverslag

De aaibaarheidsfactor van dit boek is hoog! Het thema is baby dieren met hun trotste ouders en de dieren zijn zo schattig! Ik ben zelf helemaal weg van het gordeldier maar ook de muisjes zijn té lief. Ben je fan van het haken van amigurumi? Ben je dol op de Zoomigurumi boeken? Dan is "Amigurumi babydieren haken" van Joke Vermeiren een echte aanrader voor jou. De patronen komen wederom van over de hele wereld en Joke Vermeiren heeft ze weer samengebracht in een prachtig boek. Kijk je mee? Dan laat ik je er meer van zien.

Inhoud:
na het voorwoord en een overzichtspagina met alle patronen en inhoudsopgave kom je bij de eerste praktische hoofdstukken. In de eerste twee hoofdstukken wordt verteld welke materialen je nodig hebt, wat de steraanduiding betekent en wat alle afkortingen en symbolen in de patronen precies betekenen. Daarna volgt de uitleg over de gebruikte haaksteken inclusief duidelijke tekeningen. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan bijzondere steken zoals de lange vaste en de noppensteek. In het hoofdstukje "Overige technieken" wordt onder andere uitgelegd hoe je rond een ketting van lossen haakt, hoe je mooi van kleur wisselt en hoe je alle onderdelen aan elkaar bevestigd. Daarna beginnen de patronen. Tenslotte volgen na de patronen een aantal pagina's waar de ontwerpers zich aan je voorstellen.
Nederlands, 118 pagina's, 12 verschillende amigurumi families.


Patronen:
ieder patroon begint met een mooie foto en een korte introductie van het betreffende amigurumi gezin. Daarna een blokje met alle benodigdheden en eventuele praktische tips en bijzondere steken.
De patronen zijn praktisch onderverdeeld in de verschillende dieren en onderdelen. Iedere toer begint op een nieuwe regel en het toernummer is vetgedrukt. Hierdoor is het makkelijk bij te houden waar je precies gebleven bent. Als er foto's zijn wordt daar bij het betreffende onderdeel naar verwezen. Eventuele tips worden daar gegeven waar het nodig is, net als overige instructies als het inzetten van oogjes of het opvullen van het onderdeel. Ook de afwerking van het diertje wordt uitvoerig en stap voor stap beschreven.
Er wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van ondersteunende foto's. De patronen mogen dan niet de makkelijkste zijn, de foto's verduidelijken een heleboel zodat ook avontuurlijke beginners de patronen kunnen maken.
Conclusie:
het thema vind ik helemaal geweldig. De patronen zijn prachtig en van hoge kwaliteit. De moeilijkheidsgraad ligt aardig hoog maar de uitleg is zeer uitgebreid en de vele foto's zijn een goede aanvulling. Vind je het leuk om amigurumi te haken? En hou je wel van een uitdaging? Dan is dit boek zeker een boek voor jou want met maar liefst 25 patronen ben je voorlopig nog niet uitgehaakt!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten