18 februari, 2017

Haak het dorp van toen - boekverslagIk weet niet hoe dat bij jou gaat, maar zelf ben ik het haken van dekens, kussens, sjaals of knuffelbeesten soms een beetje zat. Ik vind het haken van kleine onderdelen en het in elkaar zetten er van erg leuk om te doen maar ik wil wel eens iets anders maken dan het zoveelste knuffelbeest. En toen zag ik dit boek: "Haak het dorp van toen" van Rina Soffers. Geweldig! Wat een ontzettend leuk idee! Het blijven kleine onderdelen in amigurumi stijl maar het zijn geen knuffels maar poppen! En met heel leuke accessoires ook nog, zoals muziekinstrumenten en winkelinventarissen. Super idee.

Inhoud:
het boek begint met een voorwoord gevolgd door het hoofdstuk "weetjes en tips". In dit hoofdstuk worden de gebruikte steken uitgelegd maar ook wat tips voor het haken van de poppen. Daarna volgt het basispatroon voor zowel de damespop als de herenpop en een uitgebreide uitleg over de afwerking van de modellen. Hierna volgen de patronen voor de verschillende beroepen en hun accessoires.
Nederlandstalig, 2 basispatronen, 7 beroepen.

Patronen:
de basispatronen aan het begin van het boek zijn uitgebreid beschreven. Heel leuk vind ik dat er echt verschillen zijn gemaakt tussen de onderdelen van de dames en de heren. Zo is bijvoorbeeld de neus van de dames iets kleiner dan die van de heren en verschillen ook de lichamen iets van elkaar. De patronen van de verschillende individuen staan ook uitvoerig beschreven. Er wordt eerst verwezen naar het basispatroon en welke kleuren je voor welke onderdelen moet gebruiken. Daarna gaat het patroon verder met de onderdelen die specifiek voor dat karakter zijn. Zoals de bodywarmer voor de groenteman. Daarna volgen de accessoires. Bij de groenteman zijn dat bijvoorbeeld groentekisten, komkommers, tomaten, appels en bloemkolen.

Conclusie:
wil je eens iets anders haken dan knuffels maar wel in dezelfde stijl van haken blijven? Dan moet je dit boek zeker eens proberen. De poppen zijn gedetailleerd, de patronen goed beschreven en de diverse details maken het geheel compleet. De poppen zijn niet alleen leuk om neer te zetten maar ook erg leuk voor kinderen om mee te spelen. Of wat dacht je van de peuter- en/of kleuterklas? Daar zijn ze er vast ook erg blij mee!
1 opmerking:

  1. Vind ze prachtig maar ben helaas geen held of liever gezegd heb ik weinig geduld voor zo'n kleine prulletjes te haken. Jammer, want vind het een kei tof haakboek!

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen