11 februari, 2017

Granny squares, 30 tassen - boekverslag

Een paar weken geleden liet ik je kennis maken met het boek "Granny squares, 30 dekens". Vandaag laat ik je deel 2 zien: "Granny squares, 30 tassen". Want met de immens populaire granny squares kan je meer maken dan alleen dekens. Ook tassen in verschillende vormen en afmetingen zijn een goede kandidaat voor de stapels granny squares die je vast ergens hebt liggen!

Inhoud:
Na een pagina waar je in één oogopslag kan zien welke granny square patronen er in het boek staan volgt een korte inleiding. Daarna volgen de patronen. Helemaal achter in het boek vind je de uitleg over de gebruikte technieken waaronder diverse manieren voor het aan elkaar maken van de vierkantjes maar ook het inzetten van een rits, verschillende soorten hengsels, het maken van een voering en hoe je de tassen het beste kunt verstevigen. Verder vind je daar nog een lijst met afkortingen en de gebruikte haaksymbolen. Als laatste zijn er twee pagina's met foto's van alle tassen in het boek.
Nederlandstalig, 10 patronen, 30 tassen, 128 pagina's.


Patronen:
In het boek staan 10 verschillende patronen voor granny squares. Per patroon zijn drie tassen gemaakt, allemaal in andere kleuren, garens en modellen. Daardoor is goed te zien dat een vierkantje er totaal anders uitziet als je het met andere kleuren of ander garen haakt. De patronen hebben een niveau-aanduiding van beginner tot ervaren. Bij ieder patroon vind je een foto van één granny square, de beschrijving in tekst en een steekdiagram. Na het patroon van de granny square volgt de uitleg voor drie verschillende tassen en tasjes die met dat patroon zijn gemaakt. Per tas staat beschreven wat voor soort garen er gebruikt is (zonder merken te noemen), welke kleuren gebruikt zijn en hoeveel je per kleur nodig hebt, de steekverhouding, totale afmeting van de tas en het niveau (beginner tot gevorderd).Conclusie:
het boek biedt prachtige granny squares en de verwerkingen tot tassen zijn verrassend en mooi. De beschrijvingen zijn zeer goed te volgen en de toevoeging van de steekdiagrammen is een grote plus. Er staan prachtige voorbeelden in met diverse kleurschema's om precies na te maken of als inspiratie te gebruiken. En naast dat je de tassen uit het boek kan maken, maak je natuurlijk net zo gemakkelijk iets anders met deze granny squares. Ik vind ook dit boek een echte aanrader!

5 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Sommige tassen zien er erg hippie-achtig uit, dus helemaal nostalgie voor mij. Wie weet ga ik wel voor de bijl ;-) Een leuke tas is nooit weg tenslotte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie tassen maar voorlopig doe ik dekens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. erg leuk om zo kennis te maken met een boek zal hem op mijn verlanglijstje zetten

    BeantwoordenVerwijderen