04 februari, 2017

Handpoppen haken - boekverslag

Vroeger heb ik er ook mee gespeeld: handpoppen! Bij een vriendinnetje thuis speelden we poppenkast met natuurlijk Jan Klaassen en Katrijn en uiteraard de agent. Ik weet nog dat de hoofden en handen van de poppen hard waren en dat de lijfjes van glibberige stof waren. Ze waren niet makkelijk om vast te houden en het voelde wat raar aan je handen. Nou dat is met de handpoppen uit het boek "Handpoppen haken" van Stefanie Trouwborst-Wijers wel anders! Ze worden gehaakt van heerlijk zacht pluisgaren zodat je kind er niet alleen mee zal spelen maar vooral ook mee zal knuffelen.
Inhoud:
na het voorwoord volgt een hoofdstuk over alle gebruikte materialen. Daarna komen de gebruikte steken, uitgelegd met woorden en afbeeldingen. Het hoofdstuk daarna laat met duidelijke foto's en begeleidende tekst zien hoe de handpoppen in elkaar worden gezet. Daarna volgen de verschillende patronen.
Nederlandstalig, 13 patronen, 82 pagina's.
Patronen:
de patronen beginnen allemaal met een opsomming van de benodigde materialen. Daarna wordt uitgelegd hoe je de verschillende onderdelen van de betreffende handpop haakt. Alle onderdelen worden stap voor stap beschreven en vertellen je duidelijk wat je moet doen. Ook het in elkaar zetten wordt kort beschreven. Het in elkaar zetten van de handpoppen wordt uitgebreider beschreven in het hoofdstuk "in elkaar zetten" aan het begin van het boek.
Conclusie:
de patronen zijn super schattig en het zachte garen draagt zeker bij aan de hoge aaibaarheidsfactor. De poppen zien er lief uit en nodigen echt uit om er mee te gaan spelen. Een geweldig kado voor de kinderen om je heen of misschien als afscheidskado voor de peuter- of kleuterjuf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten