27 februari, 2017

Haakpatronen - dag van de IJsbeer

Vandaag is het de dag van de ijsbeer. Sinds 2011 vraagt de Amerikaanse stichting "Polar Bears International" op 27 februari aandacht voor het smelten van de ijskappen en daardoor de verkleining van het leefgebied van de ijsbeer.  
IJsberen zijn prachtige dieren en die mogen natuurlijk niet van de aarde verdwijnen. Daarom trek ik vandaag nog alle stekkers van apparaten die niet gebruikt worden uit de stopcontacten. Alle kleine beetjes helpen.

En ik heb een paar leuke patronen met ijsberen in de hoofdrol voor je opgezocht.

De eerste is deze leuke kinderdeken in de corner-to-corner techniek. Het gratis, Engelstalige patroon vind je hier. Garens die hier voor geschikt zijn, zijn onder andere "Universa", "Colour Crafter" en "Bravo".

Of wat dacht je van deze superleuke muts? Ook een gratis, Engelstalig patroon. Je kan hem maken voor babies maar ook voor (kleine) kinderen en volwassenen. Lekker warm als je hem haakt met "Universa".Ok, deze is niet gehaakt maar gebreid maar ik vond hem zó lief! Ook weer een gratis, engelstalig patroon. En als je deze breit met "Lenja Soft" wordt hij echt knuffelzacht!
En hoe lief zijn deze twee? Dit patroon koop je hier. Haak ze met "Universa" of "Colour Crafter" voor wat grotere, zachtere beren of met "Catona" of "Limone" voor wat kleinere, stevigere beren.


En tot slot mag de ijsbeer van Christel Krukkert natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Het is een nederlandstalig kooppatroon. Haak hem met de lekker zachte "Soft Fun".

En? Trek jij vandaag ook de stekkers uit het stopcontact?

Marjolein

3 opmerkingen:

  1. De dag van de ijsbeer is helaas al voorbij, maar deze ijsberen zijn allemaal zo leuk. Die van Christel Krukkert heb ik al een paar keer gehaakt maar dan met Annell Miami.
    Helaas zijn er zo weinig winkels in Nederland die dit fijne garen verkopen. Het werkt prettiger en is zachter dan Scheepjes Softfun. Ook vind ik de kleuren mooier.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees het een beetje laat, maar wat een leuke patronen laat je ons zien.

    BeantwoordenVerwijderen