11 april, 2015

Tada! - Golfjessjaal

De tijd van dikke wintersjaals is inmiddels wel voorbij maar een leuk sjaaltje voor 's morgens op de fiets of 's avonds in de tuin of op het terras kan natuurlijk ook! Daarom haakte ik met "Tahiti" van Schachenmayr een leuk zomers sjaaltje.


"Tahiti" is een zomergaren bij uitstek. Het garen bestaat voor maar liefst 99% uit katoen met 1% nylon. Het is een licht, luchtig en ademend garen dat goed vocht opneemt. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend soepel en zacht, zo zacht dat je bijna niet gelooft dat het katoen is.

















De kleurcombinaties zijn geweldig en het kleurverloop is lang waardoor je prachtige, langzame overgangen krijgt. De draad is dun zodat je per bol van 50 gram maar liefst 280 meter krijgt. Het garen is perfect voor het haken van luchtige, kantachtige patronen voor sjaals, omslagdoeken en zomerse topjes. Vooral in kantpatronen komt het prachtig tot zijn recht.
Als ik dan toch één minpuntje zou moeten noemen is dat het feit dat het garen losjes getwijnd is zodat het een beetje splijt tijdens het haken. Ik zelf heb daar niet zo heel veel moeite mee, zeker niet omdat het eindresultaat echt schitterend is.











Deze golfjessjaal heb ik gehaakt met haaknaald 3,5 en één bol "Tahiti" in de kleur 7626 Peach Beach. Het sjaaltje is dan ongeveer 1,5 meter lang en ongeveer 15 centimeter breed. Als je een bol "Tahiti" besteld in mijn winkel krijg je het patroon voor dit sjaaltje er gratis bij!




















Nog even wat handige weetjes over het garen:

Samenstelling: 99% katoen - 1% acryl
Gewicht per bol: 50 gram 
Looplengte: 280 meter
Haaknaald 2,0 - 3,0 mm
Wasvoorschrift: machine wasbaar


Marjolein

7 opmerkingen:

  1. Wat een mooi garen en een mooie sjaal.
    Ik krijg zin om te maken maar heb niks met sjaals.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie lentekleuren. In het sjaaltje is het kleurverloop mooi te zien. Vandaag is het even minder mooi weer, maar op zo'n zonnige dag als gisteren is dit een prima sjaaltje.

    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi garen. Maar heb al zoveel sjaaltjes ... :-)

    Fijn weekend, liefs Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wauw wat een mooi patroon en prachtig kleurverloop! Superleuk sjaaltje. Ik ben je volger geworden en ga vandeweek eens even op mijn gemak ook In je webshop kijken ;)
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waar kan ik het patroon vinden van de golfjessjaal?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Anja, zoals je kan lezen in het blogbericht krijg je het patroon gratis bij aankoop van een bol Schachenmayr "Tahiti". http://haakbaak.nl/page:131_tahiti

      Verwijderen
  6. Ik ben juist op zoek naar zo'n patroon voor een witte sjaal, ivm huwelijk. Maar om nou Tahiti te bestellen alleen voor het patroon..... Jammer.

    BeantwoordenVerwijderen