01 april, 2015

Feest!

Vandaag ben ik jarig. Echt waar, het is geen grapje. Hoewel de dienstdoende arts tijdens mijn geboorte daar in eerste instantie anders over scheen te denken toen mijn vader hem belde. Het duurde een paar minuten voor hij door had dat het echt waar was en dat ik toch echt onderweg was.

Hoewel ik mijn verjaardag uiterst bescheiden vier, heb ik van mijn kinderen vanmorgen al cadeautjes mogen ontvangen. Twee heerlijke boeken om te lezen (iets waar ik dol op ben, vooral 's avonds in bed) en van mijn oudste dochter van 10 dit schattige gehaakte uiltje. Daar smelt mijn moederhart toch wel een beetje van!

Mijn jongste dochter van 3,5 heeft vandaag op de peuterspeelzaal ook iets moois voor mij gemaakt. Een prachtig geplakt paasei. Geweldig toch? Dit zijn toch echt de mooiste cadeaus die een moeder krijgen kan!


Iets wat ik erg graag doe op verjaardagen binnen ons gezin is zelf taarten bakken. Mijn meiden weten dan ook niet beter of mama bakt hun verjaardagstaart. Het leuke daar van is dat ze zelf hun taart kunnen samenstellen. Wat voor cake, welke vulling en hoe moet hij versierd worden. Voor vandaag heb ik twee taarten gemaakt volgens mijn eigen wensen. Ook wel eens leuk! De eerste is een chocoladetaart met witte chocoladeganache vulling. De bovenkant en rand zijn daar ook mee bestreken en vervolgens is de rand versierd met stukjes extra puur royal chocoladevlokken. Bovenop heb ik doormidden gesneden paaseitjes gelegd. Een echte chocoladebom dus!
De tweede taart is een slagroomtaart met een laag pure chocoladeganache vulling en een laag aardbeienjam en slagroom vulling. De bovenkant en rand zijn bestreken met slagroom, de rand weer versierd met die heerlijke vlokken en de bovenkant is versierd met "dopjes" slagroom.
Maar goed, ik ben dus jarig vandaag. En ik geef mezelf vanmiddag vrij. Dus als jullie me zoeken: ik zit met een stukje taart en een kop thee op de bank!

Marjolein

12 opmerkingen:

 1. Cadeautjes en taart ...
  Een stralende lach ...
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag !!!

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je verjaardag! Enneh, eetsmakelijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd en die taarten zien er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte proficiat en als ik jou was zou ik van elke taart een stuk eten, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Patricia! enne, dat is precies wat ik gedaan heb: lekker twee stukken taart!

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd! En jummie taarten zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marjolein, alsnog HAPPY BIRTHDAY!
  Ik hoop dat je een gezellige dag gehad hebt.

  Liefs, Annie

  BeantwoordenVerwijderen