06 april, 2015

Gelukspoppetjes haken - boekverslag

Soms wil je wel eens iets kleins haken, iets snels voor tussendoor. Misschien als cadeautje voor iemand anders of omdat je maar een uurtje tijd hebt en iets met de restjes garen wil doen die je hebt liggen. Weet je wat dan heel erg leuk is om te doen? Gelukspoppetjes haken! Annemarie Arts heeft er een heel boekje over geschreven. Ze zijn superleuk om bijvoorbeeld aan een pakje te hangen of aan je sleutelbos. Ook als tashanger doen ze het trouwens supergoed of aan de rits van een kinderjas. Ideeën genoeg dus!


Inhoud:
Het boek begint met een hoofdstuk Tips en Technieken waarin alle gebruikte haaksteken worden uitgelegd. Daarna volgen twee basispatronen die je met wat aanpassingen voor alle andere patronen gebruikt. De andere patronen volgen daarna.
Nederlandstalig, 22 patronen, 48 pagina's.Patronen:
Alle patronen beginnen met een kort verhaaltje. Daarnaast vind je een lijst met benodigdheden en hoe groot het poppetje ongeveer zal worden. Het patroon zelf komt daarna. Alle stappen staan duidelijk uitgelegd, evenals hoe de poppetjes in elkaar gezet moeten worden. Ook het maken van de accessoires zoals opa's bril en de speen van de baby staan duidelijk beschreven.


Conclusie:
een leuk boekje voor iedereen die van kleine haakwerkjes houdt en eens iets anders wil haken dan amigurumi. De patroontjes zijn vrij snel te maken en de thema's divers dus er is altijd wel een gelegenheid te bedenken waarop je iemand zo'n leuk gelukspoppetje cadeau kan doen!
Uiteraard kan je het boek ook in mijn winkel aanschaffen.

Marjolein

3 opmerkingen:

  1. Heb deze op de boekenplank staan en nog nooit iets uit gemaakt. Erg hé? Nochtans zijn het heel leuke en duidelijke patronen. Misschien leuke dingen om tussendoor op de camping te maken als het goed weer is. Dan kan ik ze gelijk uitdelen aan de kinderen daar :-)

    Fijne Paasmaandag, liefs Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een erg leuk boekje! Ik heb al verschillende zusters (en 1 broeder!) gehaakt (collega's uit de zorg zijn er blij mee). Goed op 1 avondje 2 popjes te haken.

    BeantwoordenVerwijderen