08 november, 2014

Tada! - Chevron sjaal

Een aantal weken geleden kreeg ik ontzettend veel zin om een sjaal te haken met het prachtige garen "Kibou" van Noro. Ik ben werkelijk dol op het garen van Noro. De mooie kleuren in de meest prachtige kleursamenstellingen laten mijn vingers iedere keer weer jeuken om er mee aan de slag te gaan. Tel daar de mooie samenstelling van materialen Ă©n het hand gesponnen uiterlijk bij op en ik ben verkocht.













Ik heb inmiddels wel geleerd om voor deze garens eenvoudige patronen te kiezen. Door de vele kleurwisselingen, gemĂȘleerde stukken en het dun-dik verkoop van het garen vallen ingewikkelde patronen namelijk helemaal weg.














Ik koos voor dit project kleur 8 en een simpel zigzag- of chevronpatroon. Ik haakte met haaknaald 5 mm en twee bollen garen in een avond of drie deze heerlijke sjaal. De vrolijke kleuren doen me denken aan zwoele zomeravonden en tropische stranden en zullen zeker goed staan bij mijn zwarte winterjas. Laat de kou nu maar komen!

























Nog even wat bijzonderheden over het garen:

Noro "Kibou"
Samenstelling: 54% katoen - 34% wol - 12% zijde
Gewicht per bol: 50 gram 

Looplengte: ca. 135 meter
(Haak-)naald: 4,0 - 5,0
Wasvoorschrift: uitsluitend handwas - liggend laten drogen


Marjolein

2 opmerkingen:

  1. Vraagje:
    Omdat er wol in dit garen zit vraag ik me af of het kriebelt. Ik kan niet tegen de meeste wolsoorten.
    Baby Cashmerino van Debbie Bliss gaat wel goed.
    Mooie sjaal trouwens!
    Groetjes,
    Diana

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Diana, dank je wel voor je compliment! Of het kriebelt vind ik lastig te beantwoorden. Ik zelf heb geen enkel probleem met wol en vind de "Kibou" dan ook niet kriebelen of prikken. Ik zou het echter niet aanraden voor bijvoorbeeld babies omdat het toch een stuk stugger en "harder" is dan de "Baby Cashmerino". Als je echt heel erg gevoelig bent voor wol is "Kibou" misschien voor jou niet de beste keuze.
      Marjolein

      Verwijderen