18 november, 2014

Pinspiratie: Frozen Flowers Pillow Cover

Helemaal verliefd ben ik op de patronen van Lilla Björn! Ze maakt erg leuke patroontjes voor vierkantjes met de "overlay" techniek. In het kort komt het er op neer dat je een achtergrond haakt van simpele steken waar je tegelijkertijd een ingewikkelder patroon op haakt door middel van reliëfsteken. Het effect is prachtig! En behalve voor kussens lenen deze vierkanten zich ook uitstekend voor dikke dekens, tassen en pannenlappen. Hier vind je het kooppatroon van onderstaand kussen: "Frozen Flowers Pillow Cover".
Ik heb het patroontje zelf ook uitgeprobeerd met het garen "Universa". Het resultaat is een dik, zacht en warm vierkantje, inderdaad perfect voor een knuffelkussen! Ik zie alleen dat ik het motief wel nog even op moet spannen... Gebruik overigens wel een haaknaald groter dan je gewend bent, anders wordt het erg stijf.

Volg mij op Pinterest voor nog meer inspiratie!

3 opmerkingen:

 1. Via een andere blog kwam ik bij jouw blog terecht ...
  Je hebt een heel interessante blog ...
  Dus een volgertje erbij ...
  Op mijn blog www.atelier-valerie.blogspot.com ben je van harte welkom ...
  Fijne dinsdag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Valerie! Ik kom een kijkje nemen op je blog!
   Marjolein

   Verwijderen
 2. Dat een een mooi kussen. Dit lijkt me een tof idee om in januari te haken. In die tijd passen de kleuren mooi. Misschien kies ik zelf een iets dunner garen, al lijkt me jouw vierkantje wel lekker zacht.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen