24 november, 2014

Amigurumi aan het werk - boekverslag

Het haken van amigurumi is en blijft een leuke bezigheid. Patroon uitzoeken, kleurtjes garen er bij en dan lekker aan de slag. En als zo'n beestje dan uiteindelijk helemaal in elkaar zit en voorzien is van leuke details mag het ergens op een plank, tafel of kastje lekker zitten. Of spelen met je kind(eren) natuurlijk. Maar dacht jij dat amigurumi als ze klaar zijn een heerlijk lui leventje hebben? Dan heb je het helemaal mis! Want ook in de wereld van de amigurumi moeten regelmatig allerlei klusjes gedaan worden!

Inhoud:
Joke Vermeiren, onder andere bekend van de "Zoomigurumi" boekenreeks en haar website www.amigurumipatterns.net, schreef een wedstrijd uit voor ontwerpers: ontwerp een dier in werkoutfit. Uit alle deelnemers heeft zij uiteindelijk veertien ontwerpen gekozen en samengebracht in het boek "Amigurumi aan het werk".
Het boek begint met wat je nodig hebt om de amigurumi te kunnen maken. Daarna volgt een algemene uitleg over de patronen en hoe je die moet lezen, gevolgd door een uitleg van de gebruikte steken, diverse manieren van minderen, de magische ring en hoe je netjes afhecht. En dan begint het echte werk: de patronen! Helemaal aan het eind van het boek stellen alle ontwerpsters zich nog aan je voor.
Het boek is geschreven in het Nederlands, heeft veertien patronen en 117 pagina's.

Miss Kitty de kat - pagina 74
Herry het nijlpaard - pagina 35

Patronen:
Alle patronen beginnen met een korte introductie van het betreffende beestje. Verder is er een blokje met informatie over de uiteindelijke afmeting, gebruikte haaknaald en alle benodigdheden. Daarna begint het werkelijke patroon. Alle patronen zijn duidelijk beschreven en waar nodig voorzien van tekeningen en flink veel foto's. Ook de afwerking wordt helder beschreven.


Parker de big - pagina 71
Monsieur de kreeft - pagina 54

Conclusie:
Een heerlijk boek met geweldige patronen! Door de heldere uitleg van alle gebruikte steken en technieken, de duidelijke uitleg van de patronen én de ondersteunende foto's kunnen zowel beginnende als gevorderde amigurumi liefhebbers hun hart ophalen met dit boek. De patronen zitten goed in elkaar en er is door de ontwerpsters ontzettend veel tijd besteed aan details. Een geweldige aanvulling van je haakbibliotheek!

Cyril de eekhoorn - pagina 22
Mama hen - pagina 66


1 opmerking:

 1. Wat een mooie verzameling van gehaakte diertjes ...
  Lijkt me een gezellig haakboekje ...
  De kerstballen zijn gehaakt hoor ...
  Nu vol ongeduld wachten op de volgende ...
  Fijne maandag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen