17 november, 2014

Amigurumi Winter Wonderland - boekverslag

In deze tijd van het jaar zakt de zon al weer vroeg achter de horizon. De avonden worden langer, de gordijnen gaan eerder dicht en bij ons gaat er 's avonds weer gezellig een kaarsje aan. En hoewel Sinterklaas nog maar net in ons land is, is het toch ook al weer tijd om aan Kerst te denken. Zeker als je heel graag wat zelf gehaakte versieringen in je huis neer wilt zetten. Of misschien wil je iemand op 5 december verrassen met een winterse amigurumi. Daarom deze keer een ontzettend leuk, nieuw boek in de spotlight dat helemaal gewijd is aan amigurumi voor de winter- en Kersttijd: "Amigurumi Winter Wonderland".


 
Inhoud:
De Italiaanse ontwerpster Ilaria Caliri haakte maar liefst 15 patronen voor dit winterse boek. Van een vrolijke kerstman, een knuffelbare Sint-Bernardshond tot een heuse Adventsluchtballon. Het boek begint met een uitgebreide beschrijving van alle benodigdheden. Daarna volgt een uitleg over de moeilijkheidsgraad, de gebruikte haaksymbolen en uitleg over hoe je het patroon moet lezen. Ook worden alle gebruikte steken duidelijk uitgelegd net als enkele technieken zoals van kleur wisselen en netjes afhechten.
Het boek is vertaald naar het Nederlands, heeft 15 patronen en 101 pagina's.

Sint-Bernardshond pagina 64
Adventsluchtballon pagina 94

Patronen:
Ieder patroon begint met een aanduiding van de moeilijkheidsgraad gevolgd door de grootte van de amigurumi en de gebruikte haaknaald. Daarna een lijst met benodigdheden. De patronen zelf zijn duidelijk uitgelegd met toer voor toer beschrijvingen, diagrammen waar nodig is en heel veel foto's voor ingewikkeldere stappen zoals het juist plaatsen van onderdelen, borduren van versieringen en het in elkaar zetten van je amigurumi. Ook de afwerking wordt duidelijk uitgelegd.

Kleine Keizerspinguïn pagina 20
Sneeuwman pagina 16

Conclusie:
Een geweldig boek waar je ongetwijfeld regelmatig naar terug zal komen om n├│g een winterse amigurumi te maken. Dit boek staat zeker op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas. Ik wil heel graag de adventsluchtballon maken voor volgend jaar, maar ook de sint-bernardshond, de kerstman, het kerststalletje en nog veel meer staan op mijn to-do-lijst.

Kerststal pagina 76
Kerstman pagina 26

3 opmerkingen:

 1. Dat is zeker een leuk boek!
  Leuk blog heb je, ben volger geworden, ben benieuwd naar meer....
  Neem gerust ook eens een kijkje op mijn blog:
  http://decreatieveuil.blogspot.nl
  Haakgroet, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Patricia! Ik zal eens een kijkje nemen op jouw blog.
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk dit boekje, ik heb het uitgeleend bij de bib. Al wil ik er nog zoveel uit maken dat de uitleentermijn niet voldoende zal zijn. Verdient inderdaad een plaats in de spotlights.
  Groetjes Daisy

  BeantwoordenVerwijderen