21 januari, 2017

Tunisch haken - boekverslag


Als er één haaktechniek op dit moment helemaal hot & trendy is dan is het wel Tunisch haken. Een mooie haaktechniek die ook een beetje op breien lijkt doordat je een heen- en teruggaande toer hebt. Wil je meer weten over deze superleuke techniek dan is het boek "Tunisch haken" van Margje Enting en Riek Siertsema hét boek voor jou!

Inhoud:
het boekje begint met een kort hoofdstuk over de benodigde materialen. Daarna volgt een hoofdstuk waarin de basistechniek van het Tunisch haken wordt uitgelegd, zowel met woorden als met duidelijke foto's. Daarna volgen de verschillende patronen. Tussen de patronen staat hoofdstukken waarin een bepaalde techniek wordt uitgelegd zoals bijvoorbeeld het haken van strepen.
Nederlandstalig, 12 patronen, 48 pagina's.


Patronen:
in het boekje vind je verschillende patronen zoals pannenlappen, onderzetters, een tas, cols en kussens. Bij ieder patroon staat precies wat je nodig hebt om het te maken. De werkbeschrijving die volgt is uitgebreid en duidelijk. Ook wordt er telkens verwezen naar de pagina's waar de uitleg van de benodigde techniek te vinden zijn. Verder worden de patronen daar waar nodig aangevuld met schematische tekeningen.
Tussen de patronen vind je korte hoofdstukjes waar een nieuwe techniek wordt uitgelegd. Denk hierbij aan het haken van strepen, cirkels haken, het haken met meerdere kleuren en entrelac haken.
Conclusie:
"Tunisch haken" is een leuk boekje met veel verschillende patronen die variëren in moeilijkheid en techniek. De uitleg is helder en geschikt voor beginners en gevorderde haaksters die eens een andere haaktechniek willen proberen. Een echte aanrader!


2 opmerkingen:

 1. Tunisch haken is helemaal in. Veel patronen zijn echter nog ouderwets en wat stijf. Zo te zien is dit boek daarop een fijne uitzondering. Dank je voor de tip.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De patronen zijn inderdaad minder "stijf" dan vroeger. Veel frisser en moderner!

   Verwijderen