24 januari, 2017

Haakpatronen - winterse ideetjes

We zitten midden in de winter en hoewel het er buiten niet erg winters uit ziet, is het toch behoorlijk koud. De bomen zijn helemaal kaal, de herfstbladeren die er nog liggen zijn verschrompeld en bruin. 's Morgens is het vaak behoorlijk koud en de bomen en struiken zijn versierd met rijp (net als de autoruiten helaas!). Daarboven staalgrijze luchten en het is duidelijk: de winter in Nederland verloopt vaak behoorlijk kleurloos. Daar gaan we wat aan doen! We haken leuke, warme en vooral kleurige creaties die de winterse kleurloosheid wat minder erg maken.

Voor een echt winterse sfeer in huis haak je natuurlijk mijn eigen Winterkrans. Het patroon staat in mijn boek "Kransen haken" en hier vind je het materiaalpakket.
Heb je het snel koud? Wat dacht je dan van deze superlange sjaal in corner-to-corner techniek? Een gratis, Engels patroon dat geweldig zal zijn in bijvoorbeeld Scheepjes "Colour Crafter" of Schachenmayr "Universa".


Make and do Crew
Of misschien is dit leuke vestje iets voor jou? Gehaakt met een dik garen of dunner garen met dubbele draad en een (optionele) kraag van nep bont. Ik denk trouwens dat je zelf ook makkelijk een bontje kan haken met pluizig garen. Gratis, Engels patroon.

Crochet Patterns to Try

Dit patroon vind ik super. En niet alleen voor vrouwen. Ik denk dat deze muts mannen ook geweldig zal staan, zeker als het gehaakt is met Schachenmayr "Bravo Color Denim" (gebruik in dat geval een dubbele draad). Engels kooppatroon.

Crochet by Jennifer
En nu met wat meer kleur! Wat dacht je van deze sjaal/cowl? Geweldige steek en zeer geschikt voor dat mooie, pluizige, warme garen dat je vast ergens hebt liggen zoals bijvoorbeeld Alize "Angora Gold Batik". Gratis, engels patroon mèt een instructiefilmpje op YouTube.

Naztazia.com
Heerlijk warme handen krijg je met deze vingerloze handschoenen. Wat vind je van het patroon? Interessant hè? Ik denk dat je met Scheepjes "Invicta Colour" heel mooie resultaten krijgt. Gratis Engels patroon.

Knitting and so on
Welk patroon ga jij haken? Of ben je al bezig met iets moois in wintersfeer?

Marjolein

4 opmerkingen:

 1. Jouw winterkrans vind ik in dit bericht de topper. Het past echt bij het weer van de afgelopen tijd. Hij staat op mijn verlanglijstje om eens te maken.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jouw winterkrans vind ik prachtig. Maar niet heel Nederland heeft zulk triest winterweer hoor, hier in het zuid-oosten van Drenthe ligt nog steeds een flink pak sneeuw en was gisterenavond de ijsbaan nog gezellig open, vrolijke boel met muziek en koek-en-sopie-tent, dus hier hebben we echt wel winter "zoals het hoort".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezellig Anja! Hier was het zondag werkelijk prachtig weer en hebben we ook op het ijs gestaan. Maar daarna kregen we weer mist....

   Verwijderen