07 maart, 2015

Tada! - Lalylala Dirk de Draak

Zie hier: Dirk de Draak! Dirk is een Lalylala pop en wat was hij leuk om te maken! Soms was het patroon niet helemaal duidelijk en moest ik even goed lezen maar uiteindelijk is hij gelukt. Het haken van zijn stekels was overigens nog een aardig werkje. Je haakt eerst een rij lossen over zijn staart, rug en hoofd en vervolgens haak je daar de stekels aan vast. Vooral op zijn hoofd en in zijn nek was dat een behoorlijke klus!

Ik haakte Dirk met Catania "Denim" kleur 170 Seafoam en Catania "Uni" 263 Apricot voor zijn gezicht, handen en vleugels. Ik haakte met haaknaald 2.5 mm. Voor zijn ogen gebruikte ik zwarte veiligheidsoogjes van 6 mm. En uiteraard een he-le-boel vulling. Dat mag ook wel, want Dirk is 35 cm lang en moest vrij stevig opgevuld worden om niet in elkaar te zakken.
Het is wel een verlegen draakje hoor. Hij kijkt de meeste tijd naar zijn tenen en verstopt zich regelmatig tussen de planten. Ik kon hem maar moeilijk zo ver krijgen dat hij zich helemaal liet fotograferen.

Het enige dat ik anders heb gedaan is zijn sjaal die ik maakte met Scheepjes "Stone Washed" 812 Lemon Quartz en haaknaald 3.5 mm. Volgens het patroon heeft Dirk een gebreide sjaal maar ik heb heel eigenwijs een sjaal gehaakt. Met 5 steken en iedere keer alleen insteken in de achterste lus kreeg ik een sjaal met mooie ribbels die wel wat weg heeft van een gebreide sjaal. Hij is alleen véél sneller klaar!

Ik moet zeggen: ik ben tevreden met het resultaat en mijn jongste dochter vindt hem geweldig. Ze gaat regelmatig met hem "dansen".

Hebben jij wel eens een Lalylala gehaakt en welke was dat dan? Ik kan niet kiezen welke ik hierna zal gaan maken...

Marjolein

11 opmerkingen:

 1. Wat een schatje. Zeer mooi garen uitgekozen voor dit project. En neen, vind ze allemaal prachtig maar heb er tot heden nog geen gemaakt. Denk als je er eenmaal mee begint je niet meer kunt stoppen. Sta wel op mijn todo lijstje.

  Fijn weekend, liefs Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dirkje is mooi geworden!!
  Da's het mooiste compliment dat je kunt krijgen; dat je dochter met hem wil dansen!
  Ik heb inmiddels 4 Lalylala's gehaakt. 3 Staan er op mijn blog; Bina, Rita en Paul.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Sandra! Ik had ze inderdaad op jouw blog ook al gezien. Ben benieuwd naar je vierde!

   Verwijderen
 3. Wat is jouw draakje mooi geworden. Goed dat jij bedreven bent in het haken, want niet iedereen komt goed uit deze patronen.
  De Lalylala's worden groter dan ik op basis van de foto's had verwacht.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt inderdaad margaret, het patroon vond ik soms niet helemaal duidelijk. Maar uiteindelijk is hij gelukt. Ik dacht trouwens ook dat ze kleiner zouden zijn!

   Verwijderen
 4. Hoi ik heb een vraagje, ben ook bezig met dirk het draak, maar ik snap niet wat ze met die steekverhoudingen bedoelen, ben nog niet zolang aan het haken vandaar hihihi, maar ik gebruik voor het muts en het lijfje enzo baby soft 110 gram met naald 4 tot 8 en voor het gezichtje super soft 50 gram met naald 3 tot 4, wat moet ik in het patroon anders doen dan, hoop dat je mij kunt helpen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai, Ik zou graag Dirk de draak willen maken, kan ik bij jou het patroon hiervoor bestellen? Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen