09 maart, 2015

Dikke Dames haken - boekverslag

Haak je graag amigurumi maar wil je wel eens wat anders haken? Geen lieve diertjes, theeserviesjes met gezicht of slanke aankleedpoppetjes? Dan is dit boekje misschien iets voor jou: "Dikke Dames haken" van Anja Toonen. Anja heeft een geheel eigen stijl van ontwerpen die menigeen zal aanspreken. Mij deed dat in ieder geval wel!


Inhoud:
het boekje begint met een inleiding waarin uitgebreid ingegaan wordt op de gebruikte materialen en benodigdheden. Daarna volgen wat algemene tips en een uitleg over de gebruikte technieken en afkortingen. Hierna volgt het basispatroon en alle overige patronen voor zowel diverse Dikke Dames (en één Dikke Heer) en alle accessoires.
Nederlandstalig, 12 patronen, 63 pagina's.

Patronen:
ieder patroon is uiterst precies beschreven en voorzien van heel veel foto's. Het gaat misschien wat ver om te zeggen dat iedere toer voorzien is van een foto maar veel scheelt het niet! Vooral het in elkaar zetten en versieren van de patronen wordt uitgebreid toegelicht met foto's, evenals het aanzetten van de haren en het maken van de gezichten. Heel prettig is ook dat na iedere toer vermeld staat hoeveel steken je nu zou moeten hebben.


Conclusie:
dit is een boekje dat ik meteen op mijn eigen boekenplank heb gezet, gewéldig! Het thema sprak mij meteen aan en ik zie in mijn toekomst  wel enkele Dikke Dames van mijn haaknaald komen. De hele uitstraling van de Dames vind ik super: zorgeloos, vrolijk en met een zekere joie de vivre doen ze lekker waar ze zelf zin in hebben zonder zich iets aan te trekken van wat anderen van ze vinden. Ik wordt er blij van. Heerlijk!


Uiteraard is het boek te koop in mijn winkel.

Marjolein

4 opmerkingen:

 1. Op Fb zie je de laatste tijd heel wat van deze dames voorbijkomen. Is een boekje dat als zoete broodjes verkocht werd. Zelf heb ik het nog niet aangeschaft daar ik voor het ogenblik liever grotere projecten maak.

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In mijn kast staan al een paar boekjes van haar hand. Dit boekje gaat er zeker ook komen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn ze toch leuk. Prachtig boekverslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk boekje! Ik ben zo vrij geweest om je te nomineren voor de Liebster award. Hopelijk vind je het leuk. Alle info kan je vinden op mijn blog www.molemiekeshobby.blogspot.be.
  Groetjes Daisy

  BeantwoordenVerwijderen