23 maart, 2015

Granny Squares haken - boekverslag

Het haken van granny squares wordt al heel lang gedaan en de vierkantjes worden ook nu nog steeds met veel plezier door menig haakster gehaakt. Werden ze vroeger hoofdzakelijk gebruikt voor het maken van dekens en kussens, tegenwoordig zijn de vierkantjes tot veel meer in staat dan dat! De auteurs van "Granny Squares haken" laten je graag zien wat je nog meer kan doen met deze kleurrijke lapjes.

Inhoud:
het boek begint met een korte lijst met de verklaringen van de gebruikte symbolen. In het boek worden namelijk naast geschreven beschrijvingen ook veel steekdiagrammen gebruikt. Meteen daarna volgen de patronen van alle in het boek gebruikte vierkanten. Daarna volgt het hoofdstuk "Sprankelende idee├źn voor granny squares" waarin allerhande projecten beschreven worden. Van tassen, tafellopers en badkameraccessoires tot plaids, kussens en keukenartikelen, er is voor iedereen een project te vinden. Als laatste vind je achter in het boek een hoofdstuk waar alle steken worden uitgelegd.
Nederlandstalig, 23 patronen, 26 projecten, 80 pagina's.
Patronen:
de patronen van de diverse granny squares zijn duidelijk beschreven. Je ziet een foto van het vierkant, gevolgd door de geschreven werkbeschrijving en een stekendiagram. Zeker als je bekend bent met het lezen van steekdiagrammen zullen de patronen je geen problemen opleveren. De beschrijvingen van de verschillende projecten zijn ook zeer duidelijk. Naast het gebruikte materiaal en de geschatte afmeting van het eindresultaat staan de werkwijze en afwerking goed beschreven. Je vindt ook regelmatig een apart gekleurd blokje tekst met extra tips.Conclusie:
een heerlijk boek voor iedereen die van het haken van granny squares houdt. De projecten zijn kleurrijk en nodigen uit meteen te beginnen. Zelf vind ik de broodmand en mokwarmers erg leuk, net als de dekens. Waar zal ik eens mee beginnen...Uiteraard kan je het boek ook in mijn winkel aanschaffen.

Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten