16 maart, 2015

DenDennis vier feest! - Boekverslag

Hou je wel van een feestje en kan het je dan niet gek genoeg worden? Of is je (klein-)kind helemaal dol op verkleden en kan hij niet wachten tot het weer carnaval of zijn verjaardag is? Dan is het nieuwe boek "Dendennis viert feest!" van Dendennis het boek waar je op hebt gewacht! Het staat werkelijk bol van de grappige figuren en kleurrijke gasten die er samen een bonte avond van maken!


Inhoud:
na een uitgebreid voorwoord volgt een hoofdstuk vol algemene informatie over de gebruikte materialen. Daarna worden alle gebruikte steken uitgelegd met behulp van tekst en duidelijk foto's. Aan de hand van een klein projectje worden de magische ring, meerderen, kleur wisselen, minderen en afhechten behandeld, ook weer voorzien van duidelijke foto's en uitgebreide teksten. Vervolgens verwijst het boek naar enkele filmpje op Youtube voor iedereen die het haken van een bepaalde steek graag ziet. Daarna volgen de patronen.
Nederlandstalig, 15 patronen, 77 pagina's.

Dendennis - pagina 22
Feestvarken - pagina 28

Patronen:
ieder patroon begint met een introductie van het karakter van het betreffende figuurtje. Verder vind je er een aanduiding van de moeilijkheidsgraad en de gebruikte materialen. De patronen zelf zijn duidelijk beschreven. Er wordt ook duidelijk aangegeven wanneer er bijvoorbeeld oogjes moeten worden geplaatst en wanneer je met opvullen moet beginnen. Speciale steken worden zowel kort als zeer uitgebreid beschreven zodat ook beginnende haaksters prima uit de voeten kunnen met de patronen.

Ouwe Taart - pagina 62
Muurbloem en Nachtvlinder
pagina's 44 en 41Conclusie:
een geweldig boek met superleuke karakters, zeer uitgebreide beschrijvingen en een goede uitleg van alle gebruikte steken. Mooie foto's, leuke verhaaltjes over de karakters en een flinke dosis humor zoals we van DenDennis gewend zijn. Kortom: een boek waar je vrolijk van wordt en absoluut niet mag ontbreken in de boekenkast van enthousiaste amigurumi-haaksters!

Partypooper - pagina 38
Discobal - pagina 52

Uiteraard is het boek ook in mijn winkel verkrijgbaar.

Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten