08 december, 2014

Zoomigurumi 3 - boekverslag

Na het succes van "Zoomigurumi 1" en "Zoomigurumi 2" heeft Joke Vermeiren het weer gedaan: "Zoomigurumi 3" staat weer helemaal vol met prachtige amigurumi patronen! Van een schattig hertje, lief vosje en vrolijke koetje tot een nijlpaard zonder zwemdiploma's en een panda die wereldreiziger is, ze zijn allemaal even leuk. Ik laat het boek in ieder geval niet aan mijn dochters zien, want anders krijg ik verzoekjes voor álle knuffels ben ik bang!

Inhoud:
Het boek begint met een hoofdstuk over de benodigdheden en algemene aanwijzingen voor het lezen van de patronen. Daarna volgt een uitgebreid hoofdstuk haaksteken waarin alle gebruikte steken en haaktechnieken duidelijk worden uitgelegd met behulp van tekeningen. Daarna volgen de patronen voor vijftien verschillende, schattige amigurumi.
Nederlandstalig, vijftien patronen, 127 pagina's.
Flora het hertje - pagina 29
Henry het nijlpaard - pagina 93

Patronen:
Bij ieder patroon vind je een korte introductie van het beestje, de moeilijkheidsgraad, de uiteindelijke grootte, de gebruikte haaknaald en een lijst met benodigdheden. De patronen zelf staan stuk voor stuk duidelijk beschreven en zijn voorzien van prachtige foto's van het eindresultaat én van alle lastigere onderdelen van het patroon. Ook de afwerking wordt uitvoerig en stap voor stap beschreven. Wat overigens erg prettig is, is dat na elke haaktoer vermeld staat hoeveel steken je nu zou moeten hebben.

Clementine de koe - pagina 59
Orion de schildpad - pagina 103

Conclusie:
Een geweldig boek dat bij iedere amigurumi liefhebster in de kast zou moeten staan! Door de heldere uitleg van de haaksteken, technieken, patronen én afwerking zijn deze beestjes ook voor beginners goed te doen. Ik kijk al uit naar deel 4!

Vince de vos - pagina 73
Katy en Kelvin kangoeroe - pagina 87

1 opmerking: