01 december, 2014

Haken & kleur Feest - boekverslag

Na het overweldigende succes van hun eerste boek, "Haken & Kleur - een huis vol geluk", hebben Claire Boeter en Saskia Laan hun tweede boek geschreven. Wederom een boek dat werkelijk bol staat van de kleuren en vrolijkheid en in dit geval ook feestelijkheid! Hun nieuwe boek, "Haken & Kleur - Feest" is een waar feest voor het oog én voor je haaknaald!

Inhoud:
Het boek begint meteen met de patronen, onderverdeeld in vier hoofdstukken. In hoofdstuk één staan patronen voor verjaardagen. Met een leuke uitdeelmand, strikken voor bijvoorbeeld in je haar en een vrolijke vlaggenlijn wordt elke verjaardag nóg feestelijker.
Hoofdstuk twee biedt patronen voor mooie accessoires voor je huwelijk. Een fijne omslagdoek, fijn bloemenslingertje, vrolijke jarretel en een tasje geven je huwelijk een prachtig handgemaakt tintje.
In hoofdstuk drie vind je patronen voor de geboortetijd. Met een leuk mutsje, lief dekentje en stoere slofjes heb je altijd een passend kraamcadeautje.
Hoofdstuk vier is gereserveerd voor de feestdagen. Wollige lichtjes, feestelijke ronde hangers, gehaakte eitjes en een slinger van sterren om de feestdagen nóg vrolijker en gezelliger te maken.
Het boek sluit af met een korte uitleg over de gebruikte haaksteken.
Nederlandstalig, veertien patronen, 80 pagina's.Patronen:
Ieder patroon is voorzien van een korte inleiding, uiteindelijke afmetingen en een lijst met benodigdheden. De patronen zelf worden stap voor stap helder uitgelegd. Ze zijn voluit geschreven zonder afkortingen waardoor de teksten wat langer zijn maar zeker voor beginnende haaksters zeer duidelijk. Waar nodig worden de patronen ondersteund door diagrammen en stap voor stap foto's.


Conclusie:
Als je hun eerste boek al leuk vond, vind je dit boek zeker leuk! "Haken & kleur - Feest" biedt je patronen van verschillende formaten en moeilijkheidsgraden zodat er voor iedereen iets in te vinden is. Al met al een superleuk boek dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten