15 december, 2014

Taartjes haken - boekverslag

Naast haken is één van mijn andere hobbies het bakken van taarten. Ik vind het zo leuk om van doodgewone ingrediënten als boter, meel en eieren prachtige taarten te maken en die te versieren met heerlijke chocoladevullingen, mooie slagroom rozetten en andere smaakmakers. Ik ben met verjaardagen dan ook altijd druk in de weer met recepten, boodschappenlijstjes en het plannen van wanneer ik wat moet maken. Met de taartrecepten uit het boekje "Taartjes haken" van Christa Schmidt en Elke Reith combineer ik het beste van beide hobbies: van gewoon wat draadjes, vulling en een haaknaald een prachtig taartje maken en die vervolgens versieren met vruchten, slagroom of chocoladesnippers. Heerlijk! Het voordeel van deze taartjes is dat plannen niet nodig is, ze blijven immers altijd vers!

Inhoud:
Het boekje begint meteen met de recepten voor de taartjes die je laten watertanden. Een heerlijke worteltjestaart, mooie opgerold biscuitgebak, donuts, cupcakes, schwarzwalderkirschtorte, snoepjes, petit fours en nog veel meer. Aan de achterkant vind je een extra uitklappagina waarop alle gebruikte haaksteken worden uitgelegd.
Nederlandstalig, vijftien patronen, 31 pagina's.

Bruidstaart - pagina 24
Donuts - pagina 26

Patronen:
Op de linkerpagina vind je in een aparte kolom de uiteindelijke afmeting en de benodigdheden voor het patroon. Daarnaast staat het patroon voluit geschreven zonder afkortingen. Op de rechterpagina vind je een mooie grote foto van het eindresultaat. 

Kleurige snoepjes - pagina 18
Worteltaart - pagina 12

Conclusie:
Een heerlijk boekje voor iedereen die van haken én iets lekkers houdt! De taartjes zijn mooi vormgegeven en zijn erg leuk als decoratie of cadeautje. En doordat ze niet al te groot zijn, doen ze het ook erg goed in de speelkeukens van kleine bakkers!

Vruchtenschelp - pagina 16
Opgerold biscuitgebak - pagina 2

2 opmerkingen:

 1. Marjolein ... ik heb dit mooie haakboekje ook ...
  Al dit lekkers om te haken ... zo leuk om te doen
  Fijne week ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al dat lekkers ziet er heerlijk uit en is nog gezond ook.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen