29 december, 2014

Amigurumi Toy Box - boekverslag

Als je fan bent van het haken van amigurumi dan ben je vast ook bekent met het werk en de boeken van Ana Paula RĂ­moli. Haar boeken "Lieve diertjes zelf haken" en "Meer lieve diertjes zelf haken" zijn wereldwijd een ware hit en dat is niet zo vreemd. Haar amigurumi zijn schattig om te zien, leuk om te haken en voorzien van grappige details en accessoires. Haar derde boek heet "Amigurumi Toy Box" en staat wederom vol beestjes die je gewoon moet maken! Erg leuk is dat veel dieren vergezeld worden door een baby versie.

Inhoud:
het boek begint met een persoonlijk verhaal van Ana over haar grote inspiratiebron: haar kinderen. Daarna volgen meteen de patronen. En dat zijn er heel wat! Van een hot-dog set en moeder met baby ijsbeer tot een kleine aardbeienplant met karakter, verschillende onderwaterdieren en een prinsessen kikker op een lelyblad. Helemaal achterin het boek vind je een uitgebreid hoofdstuk over de gebruikte steken, technieken en gebruikte afkortingen.
Engelstalig, 18 patronen, 79 pagina's.


Little kitten and bed - pagina 49
Boston Terrier - pagina 28

Patronen:
ieder patroon heeft een inleidend stukje waarin het betreffende beestje aan je wordt voorgesteld. Daarna volgen de uiteindelijke afmetingen en benodigdheden voor het patroon. De patronen zelf zijn duidelijk beschreven en zijn voorzien van mooie, grote foto's waarop je de verschillende details goed kunt zien. Volgens de inhoudsopgave zijn er achttien patronen in het boek maar als je alles apart telt zijn het er veel meer. Zo staat bijvoorbeeld op pagina 23 het patroon  "Sea Friends" dat eigenlijk uit vier patronen bestaat voor een kwal, inktvis, dolfijn en narwal.

Mom and baby polar bear - pagina 11
Sea friends - pagina 23

Conclusie:
een heerlijk boek om door te kijken, mede door de leuke foto's. De beestjes zijn schattig en vragen er om gehaakt te worden. En ze zijn niet alleen leuk om neer te zetten, kinderen vinden ze geweldig om mee te spelen. Dus als je toch bezig bent, haak dan meteen een hele speelgoedkist vol!
Het boek is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde haaksters. Het is wel handig als je redelijk thuis bent in het Engels want het boek is geschreven in het Engels en gebruikt Amerikaanse haaktermen. Mocht je er qua haaktermen niet uitkomen dan kan je de betreffende termen altijd opzoeken in mijn lijst met vertalingen.

Happy little sweet snacks - pagina 55
Mom and baby koala - pagina 43

2 opmerkingen:

 1. ziet er inderdaad heel leuk uit, deze ga ik eens opzoeken :D. Bedankt voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoek niet verder Lotte: je kan hem bij mij in de winkel bestellen: http://haakbaak.nl/page:21_engelstalig/article:245_amigurumi_toy_box_ana_paula_rimoli
   Marjolein

   Verwijderen