22 december, 2014

Filethaken voor beginners - boekverslag

Ben je op zoek naar iets anders om te haken? Wil je misschien een nieuwe techniek leren of heb je éven genoeg van amigurumi en granny squares? Dan is het boek "Filethaken voor beginners" van Annemarie Benthem wellicht iets voor jou. De techniek filethaken werd vroeger al gebruikt voor bijvoorbeeld kastrandjes, gordijntjes en voor het versieren van tafelkleden, kussens en handdoeken. Je kan er echter nog veel meer mee en dat leer je in dit leuke boekje. De techniek zelf is niet moeilijk: als je stokjes en lossen kan haken kan je er al mee aan de gang.

Inhoud:
na een korte inleiding volgt een hoofdstuk waarin de steken worden uitgelegd. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op de techniek filethaken, hoe je blokpatronen moet lezen en hoe je mindert en meerdert bij deze techniek.
Daarna volgen de patronen, variërend van kastrandjes en een hartjesgordijn tot een boodschappennet, IPad-hoes, waxinelichthouder en rond kussen.
Nederlandstalig, 16 patronen, 48 pagina's.
Patronen:
het eerste deel van het boek bevat het haken van geblokte motieven. Aan de hand van tekst en foto's wordt uitgelegd hoe je deze patronen moet lezen. In het tweede deel staan patronen die niet aan de hand van blokpatronen worden gehaakt. Deze patronen zijn in het rond gehaakt en worden via de tekst uitgelegd.
Ieder patroon begint uiteraard met de benodigdheden. Daarna volgt het duidelijk beschreven patroon voorzien van een grote foto van het eindresultaat. Daar waar nodig wordt stap voor stap, steek voor steek het patroon uitgelegd zodat je de techniek goed onder de knie krijgt.


Conclusie:
als je geïnteresseerd bent in de techniek filethaken dan is dit boek zeker een aanrader. De techniek wordt duidelijk uitgelegd aan de hand van eigentijdse patronen en uitgebreide, heldere teksten. De werkstukken zijn stuk voor stuk mooi uitgewerkt en zeer bruikbaar. Zo staat het boodschappennetje en de vaasjes met bloemenhoesje zeker op mijn wensenlijstje!Geen opmerkingen:

Een reactie posten