03 juni, 2017

Amigurumi Alfabet - boekverslag

In september komt er weer een nieuw boekje van Christel Krukkert uit. Ik heb er al foto's van gezien op haar facebookpagina en het wordt weer een geweldig boekje. Centraal staat een kaboutergezin, compleet met meubels, servies en nog veel meer. Voor mij een goede reden om één van haar oudere boeken er bij te pakken en mijn mening te geven.
Veel zullen het boek "Amigurumi alfabet" al in hun bezit hebben - zeker als je een echte Christel-fan bent - maar heb je hem nog niet dan kan ik je met dit verslag misschien overtuigen om het alsnog aan te schaffen want ook dit boek is super leuk!

Inhoud:
na het voorwoord volgt een handige inhoudsopgave en daarna het hoofdstuk "Tips en technieken algemeen". Hierin worden de gebruikte materialen en de gebruikte haaksteken uitgelegd. Daarna komt het hoofdstuk "Tips en technieken letters" met alle informatie die je nodig hebt om de letters te haken en in elkaar te zetten. Het derde hoofdstuk is "Tips en technieken beestjes" waarin Christel alle tips en trucs geeft om de beestjes die bij de letters horen te haken. En dan volgen de patronen van de letters met hun bijbehorende beestje. Na het patroon van de letter Z en het schattige zeehondje vind je alle haakschema's van de letters.
Nederlandstalig, 143 pagina's, 52 patronen.Patronen
de patronen zijn, zoals ik van Christel gewend ben, uitgebreid, helder en duidelijk geschreven. Er is uiteraard een lijstje met benodigdheden en een mooie foto van de letter met beestje. Vervolgens wordt eerst beschreven hoe je de letter haakt en in elkaar zet. Daarna wordt het beestje uitgelegd. Ieder onderdeel begint met een nieuwe kopje en iedere toer is vetgedrukt en begint op een nieuwe regel waardoor de patronen goed leesbaar zijn. En natuurlijk zijn er genoeg foto's van de beestjes zodat je ze van alle kanten kan bekijken. Handig voor het in elkaar zetten en voor geborduurde details!

Conclusie:
een heerlijk dik boek met heel veel patronen, een echte aanrader! De letters zijn erg leuk om bijvoorbeeld een kindernaam te haken om in een kinderkamer te zetten. Maar ze zijn ook leuk om woorden als "home", "love" of  iets anders mee te maken en in je huiskamer te zetten. Of aan een vriendin te geven. Of doe een rammelkraal in de voorletter van een pasgeboren baby. Ideetjes genoeg!2 opmerkingen:

  1. Inderdaad een 'must have'!
    Op mijn blog (http://decreatieveuil.blogspot.com)liet ik eerder al zien welke letters ik gehaakt heb.
    Groet Patricia

    BeantwoordenVerwijderen