04 april, 2016

Het leven begint nu echt!

Volgens zeggen begint het leven bij 40. Er zijn meerdere mensen in mijn omgeving die mij dat dit weekend vertelt hebben en zij kunnen het weten want zij zijn het al. En ik nu dus ook. Vrijdag bereikte ik de magische leeftijd van 40 jaar.

Hoera!!!

Kreten als: "welkom bij de club!" en "life begins at fourty" hoorden daar dit weekend dus ook bij. En weet je? Ik ben er blij mee! Veertig jaar, dat had ik twintig jaar geleden niet kunnen bedenken, dat ik DIE leeftijd ooit zou bereiken. Dat was stokoud, bijna bejaard. En deed je dan nog wel leuke dingen? Of was je dan zo'n ingedutte oude taart die alleen maar achter de geraniums zat? Als je twintig bent lijkt veertig een enorm eind weg.
Nou, ik kan je zeggen dat het leven op dit moment hartstikke leuk is, dat ik absoluut heel veel dingen doe die ik leuk vind en dat ik mezelf niet zie als een ingedutte oude taart. Geraniums hebben we (nog) niet dus daar kan ik ook niet achter gaan zitten en mijn kinderen houden me jong. Ik ben nog lang niet oud! Maar ja, dat krijg ik niet helemaal uitgelegd aan mijn kinderen. Die vinden mij wel oud, vooral mijn dochter van 4,5. Mijn dochter van ruim 11 zegt het iets tactischer, iets in de trant van: "oud, nou ja, dat valt nog wel mee hoor mam. Zo heel erg oud ben je nu ook weer niet!".

Bij een verjaardag hoort taart. Die bak ik altijd zelf, dat is een andere hobby van me. Ik bakte dit jaar een chocoladetaart en een slagroomtaart voor mezelf. Daarnaast voor iedereen die daar niet zo dol op is ook nog een ouderwetse, Hollandse appeltaart. Ook lekker, zeker met een beetje slagroom er bij.

De chocoladetaart bestond uit 3 lagen. Tussen de lagen deed ik witte crème d'or, slagroom met gesmolten chocolade en vanille er door. De bovenkant en zijkant bestreek ik met witte chocolade ganache. De zijkanten werden daarna versiert met extra puur chocoladevlokken en op de bovenkant kwamen halve paaseitjes in wit, melk en puur.


De slagroomtaart bestond uit 4 lagen. Tussen twee lagen deed ik slagroom, in het midden een dikke laag lekkere aardbeienjam. Boven- en zijkanten werden bestreken met slagroom en de zijkant werd versiert met hazelnootkrokant. De bovenkant verdeelde ik in twaalf punten die ik om en om versierde met fruit of slagroom.
En uiteraard waren er kadootjes. Van manlief kreeg ik de door mij zo gewenste Jonagold appelboom én een fotoshoot met ons gezin. Van de meiden kreeg ik een geweldige tekening en een zelfgemaakte memohouder. Superleuk!
Verder waren er nog veel bloemen, de door mij gevraagde voorraadbussen voor in de keuken en nog wat platte pakjes met inhoud.


De taarten waren lekker, de visite gezellig, het weer geweldig en het was een echt feestje. Op naar de vijftig!

Marjolein

6 opmerkingen:

 1. Nog van harte gefeliciteerd!
  En nu... Heb ik zin in taart... :-))) Niet meer zulke mooie foto's van je lekkere taarten posten a.u.b. Hihihihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alsnog gefeliciteerd!!! Het klinkt als een gezellige verjaardag met heerlijke taarten.....ze zien er echt heerlijk uit. Nu lekker nagenieten van alles.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd! Ene het leven begint pas bij 50 hoor! Je hebt dus 10 bonus jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog gefeliciteerd! Wat een heerlijke taarten heb je gemaakt. Ze zien er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen