21 maart, 2016

Gehaakte lappenpoppen - boekverslag

Sommige dingen blijven leuk: chocolade, de zon die schijnt, ongestoord kunnen haken en lappenpoppen. Hoe vaak je het ook eet, doet of ziet maakt niet uit, je wordt er altijd blij van. Sascha Blase-van Wagtendonk weet dat ook en wist twee van deze dingen te verenigen in haar nieuwste boek: "Gehaakte lappenpoppen".


Inhoud:
het boek begint met een hoofdstuk waarin alle gebruikte haaksteken duidelijk worden uitgelegd met tekst en afbeeldingen. Daarna komt een hoofdstuk waarin wordt uitgelegd wat verschillende garens doen met de patronen. Zo zie je de kikker uit het boek gehaakt in maar liefst 5 verschillende soorten garen. In het hoofdstuk Tips & Trucs vind je onder andere tips over kleur wisselen, de afkortingen van de gebruikte steken en de aanduiding van de moeilijkheidsgraad van de patronen. Na het hoofdstuk over het in elkaar zetten van de lappenpoppen komen alle patronen.
Nederlandstalig, 16 patronen, 93 pagina's.


Patronen:
bij ieder patroon is een kort rijmpje geschreven en allemaal zijn ze voorzien van een mooie grote foto van de lappenpop. Daarnaast vind je benodigdheden en de grootte van de pop als je het garen gebruikt dat in het boek gebruikt wordt. Ieder patroon is volledig uitgeschreven en waar nodig voorzien van extra tips. Ook het in elkaar zetten wordt iedere keer kort herhaald aan het eind van het patroon.

 
Conclusie:
het boek ziet er prachtig uit met mooie foto's en duidelijke teksten. De patronen zijn lief, schattig en soms stoer en door het gebruikte garen is het knuffelgehalte erg groot. Dus heb je een paar avondjes de tijd en weet je iemand die wel een knuffel kan gebruiken? Schaf dan vooral dit boek aan en haak er één (of twee, of drie, of....)!
3 opmerkingen:

 1. Ja, dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb al een aantal lappenpoppen gehaakt. Op mijn blog heb ik er ook een paar berichtjes aan besteed met een enkele extra tip. Dit is echt een heerlijk haakboek.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen