28 maart, 2016

Amigurumi sprookjes - boekverslag

Wie is er nou niet opgegroeid met de bekende sprookjes als Roodkapje, Sneeuwwitje en de Wolf en de 7 geitjes? Of Rapunzel, Assepoester en het Lelijke eendje? Of misschien ken je ze niet uit boeken maar meer van de bekende tekenfilms. Tessa van Riet-Ernst heeft een aantal van de bekendste sprookjes vertaalt naar haakpatronen en samengevoegd in het boek "Amigurumi sprookjes". Zo wordt sprookjes luisteren of kijken met je kind nóg leuker!


Goudlokje en de 3 beren


Inhoud:
na een kort voorwoord begint het boek met een hoofdstuk over alles wat je nodig hebt en alles wat je moet weten om de patronen te haken. Daarna volgt een hoofdstuk waarin alle gebruikte steken worden uitgelegd, zowel met tekst als met tekeningen. Vervolgens komen alle patronen per sprookje.
Nederlandstalig, 8 sprookjes met in totaal 17 hoofdpatronen en diverse patronen voor details, 116 pagina's.


Roodkapje
AssepoesterPatronen:
ieder sprookje bestaat uit patronen voor de hoofdpersonen uit het sprookje. Zo vind je bij het sprookje "Sneeuwwitje en de zeven dwergen" het patroon voor Sneeuwwitje, het basispatroon voor de dwerg én voor alle zeven dwergen apart speciale instructies die ze ieder hun eigen persoonlijkheid geven. Bij ieder patroon staat aangegeven wat je nodig hebt, de afmeting van het figuurtje en de moeilijkheidsgraad. De patronen staan uitgebreid en duidelijk beschreven, regelmatig aangevuld met stap-voor-stap foto's. Tussen alle patronen door wordt ook nog het sprookje verteld.


Rapunzel
Sneeuwwitje en de 7 dwergenConclusie:
als je van sprookjes houdt of kinderen hebt die er dol op zijn, mag dit boek eigenlijk niet in je haakbibliotheek ontbreken. De figuurtjes zijn schattig en zeer gedetailleerd gemaakt. De foto's zijn prachtig met mooie achtergronden en het feit dat de sprookjes er ook in verteld worden, maakt het boek in mijn ogen helemaal compleet. Een aanrader!


De wolf en de 3 biggetjes
Het lelijke eendje
De wolf en de 7 geitjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten