10 november, 2015

Tada! - "Alpaca your Wrap"

Vlak voor de beurzen in oktober werd er een heel grote doos gebracht. En in die doos zat een prachtig garen van het Turkse merk "Alize". Met hulp van mijn oudste dochter heb ik een kleurencombinatie uitgezocht om een voorbeeld mee te haken en ben op internet op zoek gegaan naar een geschikt patroon. Na wat zoeken op Ravelry en via Google vond ik wat ik zocht: een patroon met veel lucht er in wat het garen goed doet uitkomen, wat niet al te ingewikkeld was en daardoor snel klaar want: ik had niet zo heel veel tijd meer tot de eerste beurs.




















Het garen dat ik gebruikte is "Angora Gold Batik", een menggaren van 10% mohair, 10% wol en 80% acryl. Daardoor is het garen luchtig, licht, warm en een klein beetje harig. Het haakt overigens heerlijk en ook uithalen was ondanks het harige karakter van het garen geen probleem zolang je het maar met beleid doet. Mijn dochter koos voor de combinatie van groen met roze, een echte klassieker in ons huis.




















Het gratis patroon is "Alpaca your Wrap" van Tamara Kelly. Ik haakte hem met haaknaald 4,5 mm wat resulteerde in een heerlijk luchtige sjaal die als een wolk om je heen zit. Het patroon is trouwens niet moeilijk. Als je lossen, vasten en stokjes kan haken, kan je dit patroon makkelijk maken. Met een paar avonden stevig doorhaken had ik uiteindelijk een sjaal van 30 cm breed en ruim 2 meter lang. Ik gebruikte er 1,5 bol voor.














Nog even wat bijzonderheden over het garen:
 
Alize "Angora Gold Batik"
Samenstelling: 10% mohair - 10% wol - 80% acryl
Gewicht per bol: 100 gram

Looplengte: 500 meter
Naald: 3,0 - 6,0 mm
Wasvoorschrift: machinewasbaar op een wolprogramma  maar ik adviseer handwas - plat laten drogen

16 opmerkingen:

  1. Je sjaal is prachtig! Welk kleur nummer heb je precies gebruikt, want in de webshop twijfel ik een beetje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Janneke! Ik heb zelf kleur 2527 gebruikt alleen is deze op het moment even uitverkocht. Ik kan hem wel weer bestellen als je dat wilt. Laat het me maar weten. Marjolein

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Dat wil ik wel, echter met pakketpost wordt het geheel een beetje duurt of kunnen ze door de brievenbus?

      Verwijderen
    4. De bollen passen idd niet door de brievenbus.

      Verwijderen
  2. Héél mooi!! De kleuren zijn prachtig, het donkergroen doet denken aan mos en door het patroon ziet het er nog mooier uit!
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zou je 2 bollen kunnen bestellen voor mij? 2527?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk Irene. Ik laat het je weten als ze binnen zijn.

      Verwijderen
    2. Beste Irene, de kleur 2527 is inmiddels weer op voorraad. Je kan hem vinden in de winkel: http://haakbaak.nl/page:112_angora_gold_batik

      Verwijderen
  4. Kan iemand mij helpen aan een telpatroon van de alpaca sjaal

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Hetty, als je op de link naar het patroon klikt, vind je in de beschrijving een link naar de crochet sybol chart.

      Verwijderen
  5. Goedenmorgen, ik zie op de foto een rand aan de sjaal, op het patroon maar aan 1 zijde klopt dat? Dank voor het patroon te delen.
    Succes met je site.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je haakt het patroon vanuit het midden. Dus eerst de ene kant en daarna ga je aan de onderkant van de opzetlossen verder met de andere kant. Zo krijg je uiteindelijk twee randen. Succes!

      Verwijderen