12 november, 2015

CAL 2015 - week 21 t/m 25,5

Veel mensen zijn inmiddels klaar met hun deken/dekens van de CAL2015. Maar er zijn ook nog steeds mensen - zoals ik - die rustig verder haken in hun eigen tempo.

Ik haak zelf twee dekens met het zelfde garen en kleurenschema als Tertia en Jolanda en tot week 20 gingen beide dekens gelijk op. Omdat de toeren nu toch wel een heel stuk langer worden en daardoor meer tijd vragen, heb ik besloten om eerst de één en dan de ander af te gaan maken. Als eerste maak ik nu de roze deken af.

Iedere avond haak ik een stukje verder. Meestal zijn dat 1 of 2 toeren, net hoe ingewikkeld de steek is. Op dit moment heb ik de deken bijgewerkt tot en met de eerste toer van week 26. Ik merk overigens wel dat de toer met de gouden stokjes (tussen de roze zigzagjes in) op de hoeken een beetje bobbelt. Ik denk dat dit komt door de dikte van het garen, het is tenslotte dikker dan de katoen. Mocht je deze toer nog moeten haken en doe je dat ook met "Miracle", dan zou ik persoonlijk twee stokjes minder haken in de hoek, aan elke kant van de hoek dus één minder. Ik denk dat dat het probleem zal oplossen. Zelf maak ik me er niet zo heel erg druk om. Als ik onder die deken zit, zie je niet dat de hoeken niet helemaal plat zijn.

Deze deken meet inmiddels al 116 x 116 centimeter en ik kan er zelf  op de bank bijna onder zitten. Vanavond ga ik fijn verder met de puntjes/smurfen/haaievinnen/driehoekjes, net hoe je ze noemen wilt.

Marjolein

8 opmerkingen:

 1. Ik ben ook nog niet klaar hoor. Ga ook rustig verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dekenhaaksters echte heldinnen!
  J.A.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook nog niet zo ver. Ben nu bij die driehoekjes, dat duurt echt lang! Daarna zijn er gelukkig weer een aantal makkelijkere toeren. En, het is geen wedstrijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De driehoekjes.... die heb ik inmiddels ook gehaakt. Die toer duurde bij mij bijna 4 avonden. Daarna gaat het weer wat sneller. Maar zoals je al zegt: het is geen wedstrijd!

   Verwijderen
 4. Met jouw berichtje voelt iedereen die nog bezig is met de CAL-deken een steuntje. Altijd goed om te weten dat je in goed gezelschap bezig bent met een WIP. Jouw deken wordt mooi.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen