04 mei, 2016

Tada! - gehaakte sokken deel 3

Na het haken van mijn eerste en tweede paar sokken had ik zin in nog een paar! Ik dook weer een oud bolletje sokkenwol op uit mijn voorraad, combineerde dat weer met een uni sokkenwol en ging aan de slag. Dit keer koos ik voor het patroon "Zonnige Zomer" op pagina 36 van het boekje "Sokken haak je zo!". Ook deze sok haak je, net als de vorige sokken die ik maakte, van boord naar teen. Deze sok heeft geen ribbelboord maar eigenwijs als ik ben, maakte ik er toch één. Ik heb ook een beetje gespeeld met de teen. Omdat ik vrij lange tenen heb - vooral mijn grote teen - besloot ik de voet wat korter en de teen wat langer te maken. Het zit goed, alleen stop ik de volgende keer eerder met minderen. De teen is nu net iets te puntig.

Ik haakte eerst 5 centimeter boord en ging daarna verder met de patroonsteek. Een erg leuk steekje overigens dat heerlijk weghaakt. Het is behoorlijk soepel en de sok viel ook wat ruimer uit dan mijn andere twee paar. Ik denk dat ik met één patroonherhaling minder een sok had gekregen die wat beter bij mij past. Ik hou namelijk van wat strakkere sokken om mijn voeten. Bij dit patroon zie je overigens heel goed de overgang van de bovenvoet naar de zool bij de spie.

Ik haakte boord, hiel en teen met Regia Uni in de kleur 4165 Kiwi.
Al met al ben ik weer zeer tevreden met mijn gehaakte sokken. Hoewel ze nu waarschijnlijk een beetje te warm zijn. Mijn volgende paar sokken worden denk ik gehaakt met katoen. Veel prettiger voor de voeten als het weer warmer wordt!

Marjolein

3 opmerkingen:

 1. Mooie sokken. Leuke kleurcombinatie. De boord maakt het helemaal af.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke sokken. Leuk die kleurtjes. Die blauwtinten met dat knalgroen werkt heel goed. Well done hihi :-).
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (Casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie sokken! Leuk zo met een uni- en gemeleerde kleur.

  BeantwoordenVerwijderen