30 september, 2015

Fotoshoot

Zo, daar ben ik weer! De laatste weken schitterde ik hier door afwezigheid. Maar: met een goede reden. Ik vertelde op 2 september in dit bericht dat het haken voor mijn boek bijna af was. Nu hoor ik je denken: boek? Wat voor boek? Nou dat zal ik je vertellen.

Het fotograferen van de winterkrans
De laatste anderhalf jaar heb ik achter de schermen hard gewerkt aan het ontwerpen van gehaakte kransen. Een piepschuim krans met gehaakte hoes en dan versierd met verschillende gehaakte dingen. Mijn moeder vond mijn eerste krans zo leuk dat ze een foto naar haar contactpersoon bij uitgeverij Forte gestuurd heeft. En ook die was meteen enthousiast waardoor wij in gesprek zijn geraakt. Van het een kwam het ander en inmiddels heb ik vijf kransen gehaakt, zijn er afgelopen maandag foto's gemaakt en is de planning dat mijn boek de eerste week van februari te koop zal zijn! Ieieieie!

Foto van een extra patroontje
Hoe leg ik uit hoe ik me nu voel? Geen idee! Het is zo gaaf, leuk, spannend en eng tegelijk! De fotoshoot was in ieder geval ontzettend leuk. Het is zo leuk om te zien hoe de foto's voor een boek gemaakt worden en helemaal als het je eigen creaties zijn die gefotografeerd worden! Er zijn ook stap voor stap foto's gemaakt en dat was wel even wennen maar ook die zijn gelukt.

Het stylen en fotograferen van één van de extra
toepassingen van de patroontjes

De volgende stap is de tekst voor het boek afronden en goed nakijken zodat er geen fouten in zitten (of in ieder geval zo min mogelijk!), de haakdiagrammen inscannen en doormailen en dan wachten. Wachten tot ik de eerste proefdruk te zien krijg. Spannend!

Ik hou je uiteraard op de hoogte!

Marjolein

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg! Je houdt ons natuurlijk wel op de hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuke en goede reden om op je blog te schitteren van afwezigheid, geweldig om te lezen en ik ben echt heeeeeel nieuwsgierig nu ;)
  Geniet van alles wat op je pad komt, superleuk ;)
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh leuk!!!!!! Zo tof!!!! Ik kijk uit naar je boek! Proficiat alvast! Ben blij voor jou!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk! Wat een goed idee van jouw moeder om die foto door te sturen. Daarna lijkt het me voor jou een aardige rollercoaster met allemaal leuke, nieuwe, spannende dingen.
  Dus over niet al te lang kunnen we jouw kransen zien én zelf ook maken. Ik ben benieuwd.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat leuk! Spannend zeg, wachten op de proefdruk! Ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gaaf dat je een eigen boek krijgt!
  Ik ben super benieuwd hoe het er uit gaat zien.
  Leuk als je ons op de hoogte houdt, spannend hoor.
  Groetjes, Caecilia

  BeantwoordenVerwijderen