31 januari, 2015

Tada! - Sophie's Garden

Naast de CAL 2015 haak ik nog veel meer dingen. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld druk bezig met het haken van voorbeelden voor in mijn stand op de Handwerkbeurs in Zwolle half februari. En daarnaast ben ik bezig met haken voor mijn boek. Dus ik haak veel de laatste tijd!
Eén van de voorbeelden die ik haakte voor de beurs wil ik je vandaag graag laten zien. Het patroon is namelijk echt super! Het bestaat uit heel veel reliëfsteken en -technieken en is daardoor een leuke uitdaging voor de gevorderde haaksters. Door de goede uitleg en begeleidende foto's is het patroon ook voor avontuurlijke beginners goed te volgen. Over welk patroon ik het hier heb? Over "Sophie's Garden", een gratis patroon dat uit twee delen bestaat. Eerst haak je "Sophie's Mandala Pattern {large}" en daarna ga je verder met "Sophie's Garden" om er een vierkant van te maken.
Mijn vierkant heb ik gehaakt met haaknaald 4,0 mm. De afmeting is 46 x 46 centimeter. Ik denk dat ik er uiteindelijk een mooi sierkussen van ga maken.Ik heb het patroon gehaakt met "Stone Washed" van Scheepjes. Een garen dat heerlijk zacht is, verkrijgbaar is in zestien prachtige kleuren en een mooie steekdefinitie heeft. Met andere woorden: je kan de steken supergoed zien en dat is bij dit patroon natuurlijk juist de bedoeling. Daarnaast is het ook nog eens lekker warm en daardoor uitermate geschikt voor dekens, sjaals, mutsen en andere warmhouders.

Ik had al eerder gehaakt met "Stone Washed" en ik vind het nog steeds een geweldig garen. Het haakt heerlijk en voelt prettig aan. Het enige nadeel is dat uithalen niet zo makkelijk gaat. En uiteraard is het garen verkrijgbaar in mijn winkel.Nog even wat handige weetjes over het garen:

Samenstelling: 78% katoen - 22% acryl
Gewicht per bol: 50 gram 
Looplengte: 130 meter
Haaknaald 3,0 - 3,5 mm
Wasvoorschrift: machine was tot 40 graden

9 opmerkingen:

 1. Prachtig... Ik had het patroon al eerder voorbij zien komen, mijn vingers jeuken... Jouw Stonewashed variant is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap! Stone washed garen geeft altijd een mooi effect bij het verwerken ervan.
  Fijn weekend, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Ik hoor veel enthousiaste verhalen over stone washed garen. Ik moet het zeker eens proberen. Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben jij veel mooie dingen aan het haken. Leuk dat je die spullen meeneemt naar de handwerkbeurs. Ik kom het zeker even bij je bewonderen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ademloze bewondering!
  JL

  BeantwoordenVerwijderen