12 mei, 2014

Tada! - Spiral Slouchy Beanie

In het voorjaar kan het soms best fris zijn, zeker op de fiets. Maar meestal is het weer te warm voor een echte muts. Omdat ik vooral 's morgens toch last heb van koude oren haakte ik een slouchy beanie met een heel leuk glittergaren: "Miracle" van Schachenmayr Original. Ik koos voor vier bij elkaar passende kleuren: Gold, Lime, Grass en Jeans. Ik wilde niet een standaard beanie met "gewone" strepen maar iets wat toch een beetje anders was. Om te beginnen besloot ik een echte slouchy beanie te maken, lekker lang en nonchalant.

En om het allemaal een beetje interessanter te maken, haakte ik de kleuren in een spiraal:

Zo op het eerste gezicht ziet het er ingewikkeld uit maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, is het helemaal niet moeilijk.

Aan de onderkant haakte ik een rand van zeven rijen vasten. Nu kan ik weer vrolijk op de fiets zonder koude oren te krijgen!

3 opmerkingen:

 1. Mooie slouchy beanie die vast lekker licht is. Leuk dat je in een spiraal hbt gehaakt. Dat maakt de achterkant toch net iets leuker.
  Hoe haakt dit garen? En voelt het niet kriebelig aan?

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Margaret, mijn ervaring met dit garen is goed. Het haakt makkelijk weg al was het in het begin even wennen aan het glitterdraadjes wat er in verwerkt is. Maar eenmaal gewend haakt het als een zonnetje. Ik vind het garen niet kriebelen. Het voelt best prettig aan op mijn huid! Marjolein

   Verwijderen
 2. Annemie Cleerbout05 november, 2018 19:07

  Hallo,
  is er van deze toffe beanie ook een werkbeschrijving? Ik ben erg geïnteresseerd en wil er eventueel wel voor betalen. Vooral die spiraalvorm is wel leuk, evenals de goeie breedte van de muts.

  groetjes
  Annemie

  BeantwoordenVerwijderen