16 december, 2015

Tada! - Fritillary Shawl

Ik heb weer wat moois om te laten zien vandaag. Een mooie omslagdoek gehaakt van sokkengaren. De doek is al een hele tijd af en sommigen hebben hem wellicht op een beurs in mijn stand/kraam zien hangen maar om de een of andere reden kwam ik er nog niet aan toe om hem hier te laten zien. Daar breng ik vandaag verandering in.


Ik heb deze omslagdoek gehaakt met 2,5 bol Scheepjes "Invicta Colour" in de kleur 973 Lupine. Het garen is licht pluizig wat het uithalen van een eventuele fout iets lastiger maakt maar wat daarbij ook bijdraagt aan een heerlijk warme doek. Persoonlijk vind ik het garen niet erg prettig direct op mijn huid maar zo als omslagdoek draag ik het graag. Ik haakte de doek met haaknaald 3,5 mm.


Het patroon is een gratis Engelstalig patroon met stekendiagram. Het heet "Fritillary Shawl" en is ontworpen door Aparna Rolfe. Je kan het patroon vinden op Ravelry (nog geen lid? Zeker doen! Je vind er enorm veel patronen!). De in het patroon gebruikte kraaltjes heb ik achterwege gelaten omdat ik vond dat ze wegvielen in het kleurenpatroon van het garen. In plaats daarvan heb ik op de plek van de kraaltjes gewone picootjes gehaakt.


Het patroon is niet erg moeilijk maar je moet er wel je  aandacht een beetje bij houden. Het is niet iets wat ik haak als er een leuke film op tv is. Wel als er een documentaire is waar ik vooral naar luister of als manlief de voetbal aan heeft staan.5 opmerkingen:

 1. Zowel de kleuren als het patroon zijn prachtig!!
  De kraaltjes hoefden inderdaad niet, misschien als je éénkleurig garen gebruikt wel. Knap gemaakt!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige omslagdoek. Geweldig idee om de kraaltjes te vervangen door picootjes.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen