21 augustus, 2015

Pinspiratie - Fall Cowgirl Shawl/Cowl

De dagen worden al weer korter en de ochtenden beginnen weer frisser te worden. En ondanks dat de zomer wat mij betreft nog wel even mag blijven, denk ik toch al aan warmhouders voor de koudere dagen die er aan komen. En toen zag ik dit patroon: geniaal!
Het is een combinatie van een cowl en klein sjaaltje in één. Super handig!

Geen losse punten die je vast moet knopen om te zorgen dat het geheel die van je schouders glijdt, geen opgepropt gevoel bij je nek maar wel een comfortabele én stijlvolle warmhouder voor de koude dagen. Echt perfect!

Ik ga er één voor mezelf maken. In Scheepjes Invicta Colour kleur 970, "Burning Flames". In eerste instantie had ik dat garen gereserveerd voor de Yes Yes Shawl maar ik vind dit patroon eigenlijk leuker. Erg geschikt ook voor zelfstrepend garen. En ik denk dat ik deze cowl vaker ga gebruiken dan een los driehoek sjaaltje. Dus als jullie me zoeken...... ik ben aan het haken!

O ja, het gratis patroon vind je hier.

Marjolein

Disclaimer: ik heb geen enkele band met de ontwerper van dit patroon. Ik ga het wel zelf haken maar ik kan je niet vertellen of er een Nederlandse vertaling van het patroon bestaat. Ik haak zelf via de Engelse beschrijving.

3 opmerkingen:

 1. Hij is eg leuk. En goed om te onthouden. Lijkt me heerlijk om te dragen.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een goed idee! Ga ik ook opslaan! Mooie herfstkleuren ook.
  Ben trouwens ook aan de kille dagen aan het denken en ben begonnen aan een herfstdeken. Ga me nog moeten haasten want zoals je zegt, is het 's avonds al kil en ziet het gras 's ochtends al wat wit...
  Succes met deze shawl! Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee! Was ook naar zoiets op zoek voor in de auto, met de airco krijg ik snel een stijve nek, dit is een prima combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen