05 februari, 2015

CAL's, CAL's overal CAL's!

Doe je ook mee met de CAL 2015 van Tertia en Jolanda? Ik wel en ik vind het super leuk om te doen! De verrassing van welke toeren we deze week mogen haken en het zien van alle resultaten van de andere deelnemers maken het tot een feestje. En toen zag ik tijdens een rondje surfen op het net nog meer interessante CAL's. Van het een kwam het ander en ik ben inmiddels begonnen met een tweede CAL. Omdat er misschien meer mensen zijn zoals ik die het niet bij één CAL kunnen laten, heb ik er een aantal opgezocht die mij leuk lijken om te doen en hier in een handig overzichtje gezet.

1. Als eerste natuurlijk de "CAL 2015" van Tertia en Jolanda. Een superleuke vierkante deken met verschillend middendeel. Elke week ontvang je het patroon voor de volgende 1 tot 3 toeren.2. Als tweede een CAL waar ik ook aan begonnen ben: "Sophie's Universe". Een afgeleide van "Sophie's Garden" die ik al gemaakt heb. Als dit patroon ook maar een beetje lijkt op "Sophie's Garden" dan ben ik helemaal blij. Zoveel interessante steken en technieken!

3. Tamara van Moogly is dit jaar weer gestart met een CAL voor een granny deken. Iedere twee weken plaatst ze een patroon van een granny square zodat je aan het eind van het jaar 24 vierkanten gemaakt hebt. Een erg leuke manier om veel verschillende vierkanten te haken! Het eerste vierkant van 2015 vind je hier.

4. Nog een leuke CAL waar vierkanten gehaakt worden is die van "Keep Calm and Crochet On". Ook hier wordt eens per twee weken een patroon geplaatst voor een totaal van 24 vierkanten. De twee die nu geplaatst zijn, zien er erg leuk uit met interessante reliëfpatronen!

Zo, genoeg te doen lijkt me! Ik ga zelf niet aan alle vier deelnemen, daar heb ik echt niet genoeg tijd voor helaas. Maar het voordeel van alle vier deze CAL's is dat je ook later aan kan haken. Of volgend jaar...

Veel plezier!
Marjolein

6 opmerkingen:

 1. Er is er nog één.Dutch Mystery Crochet Along.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn er inderdaad nog veel meer. Ik heb er hier vier laten zien die ik zelf erg mooi vind.

   Verwijderen
 2. Er zijn er zeker nóg meer.. maar leuk te lezen dat "die van Tertia en Jolanda" op nr. 1 staat ;).... 't wordt mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te lezen kunnen alle CAL-liefhebbers lekker aan de slag. Misschien goed om er even aan te denken dat de ene Cal in Engelse termen is geschreven en de andere in Amerikaanse termen. Haak je de CAL's door elkaar, dan kan dit soms wat verwarring opleveren.

  Dank je voor alle links.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen