04 februari, 2015

CAL 2015 - week 5

Week 5 van de CAL bestond wederom uit simpele steken. Maar dat eenvoudige halve en hele stokjes niet saai hoeven te zijn, laat ik je vandaag zien. Zoals Tertia en Jolanda zelf ook al aangeven, zijn dit soort toeren nodig om je deken stevigheid te geven en rust te creëren zodat de bijzondere steken beter opvallen. Daarnaast haakt het natuurlijk heerlijk weg want je hoeft niet heel erg na te denken of op te letten. Alleen dat je stekenaantal goed blijft!

Mijn blauwe deken ziet er inmiddels zo uit:

De eerste toer halve stokjes heb ik gehaakt volgens het advies in het patroon: 1 half stokje tussen de groepjes van 3 stokjes, één stokje overslaan en vervolgens in de volgende twee stokjes 1 half stokje. Zo krijg je een randje dat een beetje verspringt. Voor de toer hele stokjes heb ik afwisselend 1 stokje in beide lussen en 1 stokje in de achterste lus gehaakt. Zo krijg je een rand met wat meer reliëf er in. De laatste toer halve stokjes heb ik allemaal in de achterste lus gehaakt zodat je een randje onder de steken krijgt. De deken is inmiddels 45 x 45 centimeter.

Mijn roze deken ziet er nu zo uit:

Ook hier heb ik de eerste toer halve stokjes gehaakt volgens het advies in het patroon. De toer hele stokjes heb ik "gewoon" gehaakt, zonder insteken op bijzondere manieren. Omdat deze toer gehaakt is met het glittergaren "Miracle" wilde ik daar niet al te veel extra mee doen. Het garen is al bijzonder genoeg. De tweede toer halve stokjes heb weer gehaakt in de achterste lussen, waardoor er weer een randje onder de steken komt. Deze deken is nu 35 x 35 centimeter.

Zo zie je maar, ook eenvoudige steken kunnen verrassend voor de dag komen!

Marjolein

4 opmerkingen: